"Çığır açan eylemlerin bir başlangıcı" | Doğu Perinçek Türkiye-Suriye ilişkilerini değerlendirdi

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek, Türkiye Suriye ilişkilerinin geleceği hakkında konuştu. Perinçek, Türkiye ve Suriye arasında yapılan görüşmelerin düz bir görüşmeden ibaret olmadığını ve askeri bir boyutu olduğunu da söyledi.

Doğu Perinçek Türkiye ve Suriye arasında yapılan görüşmelerin askeri boyutuna dikkat çekti. Görüşmeleri "Çığır açan eylemler" olarak nitelendiren Perinçek şöyle devam etti:

Bu manzara sadece bir temas veya görüşme değil. Bu çığır açan eylemlerin bir başlangıcıdır. Çünkü Savunma Bakanları görüşüyor. Savunma Bakanları kimdir? O ülkelerin asgari güçleri temsil eden onun başındaki siyasi hükümet mensupları. Demek ki burada siyasi bir karar var. Bir de o siyasi karar silah kullanmaya yönelik bir siyasi karar. Savunma Bakanlarının görüşmesi ve İstihbarat yetkililerinin de o görüşmelerde bulunması üç ülkede siyasi karar oluştuğunu gösterir. Bu siyasi karar da silah kullanma yönünde olan bir karar. İşin boyutu bu değil. Dışişleri Bakanları görüşecek sonra Cumhurbaşkanları görüşecek bunlar söyleniyor zaten. Akla gelmesi gereken şey bu görüşmelerden sonra silahlı uygulamalar olacak. Askeri operasyonlar olacak.
Doğu Perinçek suriye türkiye ilişkileri suriye meselesi