Doğu Ekonomik Forumu'nda Putin'den küresel ekonomi ve dolar eleştirisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, Batı'nın ülkeleri doları terk etmeye zorlayarak büyük bir hata yaptığını belirtti. P

Haber Merkezi Haber Merkezi
Doğu Ekonomik Forumu'nda Putin'den küresel ekonomi ve dolar eleştirisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, Batı'nın ülkeleri doları terk etmeye zorlayarak büyük bir hata yaptığını belirtti. Putin, bu hatanın Batı'nın farkına vardığını ve dünya genelindeki üretim değişimleriyle birlikte bazı para birimlerinin kullanım önceliklerinin de doğal olarak değiştiğini ifade etti.

Vladivostok'ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'na katılan Putin, dünya ekonomisi, BRICS ve Rusya'nın ekonomik durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Putin, 30'dan fazla ülkenin BRICS ile işbirliği yapmak istediğini ve Rusya ile BRICS ülkeleri arasındaki ticaretin yüzde 65’inin milli para birimleriyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Putin, Küresel Güney ülkelerinin dünya gayri safi yurtiçi hasılalarının yarısından fazlasını, BRICS ülkelerinin ise üçte birini ürettiğini hatırlattı.

Putin, “dolarsızlaşma” sürecinin Batı tarafından başlatıldığını ifade ederek, Batı'nın doları terk etmeye zorlamanın bir hata olduğunu ve bu hatanın çoktan farkına varıldığını söyledi.

Rusya'nın dünyanın en büyük dördüncü ekonomisi olduğunu vurgulayan Putin, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ekonomik farkın giderek genişlediğine dikkat çekti.

3-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Doğu Ekonomik Forumu'na bu yıl 75 ülkeden katılım sağlandı. Geçen yıla göre yüzde 40 oranında bir artışla, toplam 60 milyar dolarlık 258 anlaşma imzalandı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

rusya ekonomi dolar