CNN'den saldırı analizi: "Tüyler ürpertici bir sayfayı yeniden açıyor"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 5 Kasım’daki seçimden yaklaşık üç ay önce bir silahlı saldırıya maruz kaldı. CNN yazarı Stephen Collinson, bu olayın "ciddi tarihi travmaları yeniden canlandırdığını" belirtti.

CNN'den saldırı analizi: "Tüyler ürpertici bir sayfayı yeniden açıyor"

ABD'nin tarihinde pek çok siyasi şiddet örneği bulunurken, Cumhuriyetçi Parti'nin 5 Kasım seçimleri için aday göstermesi beklenen Trump'a yönelik bir suikast girişimi gerçekleştirildi.

CNN yazarı Stephen Collinson, sağlık durumu iyi olan Trump'a yönelik silahlı saldırıyı "Amerikan siyasetinde ürkütücü bir dönemi yeniden açıyor" başlığıyla ele aldığı yazısında, bu saldırının Amerikan tarihindeki "ciddi tarihi travmaları" yeniden su yüzüne çıkardığını vurguladı.

Collinson'a göre, silahlı saldırı, Trump'ın başkan olarak görev yapmasa da her zaman tehdit altında olabileceğini gözler önüne serdi.

ABD tarihinde, en son 1963'te John F. Kennedy de dahil olmak üzere dört başkan, görevdeyken suikasta kurban gitti. JFK suikastından 40 yıl sonra Gizli Servis'in güvenlik uzmanlığı Trump saldırısıyla yeniden sorgulanır hale geldi.

Trump'ın aday olduğu dönemde suikasta uğrayan ve kardeşi JFK gibi saldırıdan kurtulamayan Robert F. Kennedy, kampanya yürüttüğü sırada 1968'de öldürülmüştü. Bu benzerlikler, Trump’ın da benzer bir tehlike altında olduğunu düşündürttü.

Ayrıca, 1968'de sivil haklar savunucusu Martin Luther King Jr. da suikast sonucu hayatını kaybetmişti, bu durum Trump’a yönelik saldırının etkilerini daha da derinleştirdi.

donald trump saldırı