BRICS ve barış: Putin ve Modi'nin Moskova zirvesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi ağırladı ve iki ülkenin BRICS, Şanghay İşbirliği Örgütü ve Birleşmiş Milletler çerçevesinde yakın işbirliği içinde olduğunu belirtti. İki lider, Moskova'da bir araya gelerek ticaret ve barış konularını ele aldı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
BRICS ve barış: Putin ve Modi'nin Moskova zirvesi

Kremlin Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşmenin basına açık kısmında Putin, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yüzde 66 arttığını ve bu yılın ilk çeyreğinde de yüzde 20'lik bir artış gösterdiğini vurguladı. Putin, "İlişkilerimiz ayrıcalıklı bir stratejik ortaklık niteliğine sahiptir" dedi.

Putin, BRICS, Şanghay İşbirliği Örgütü ve Birleşmiş Milletler çerçevesinde yakın işbirliğinin önemine değinerek, "En kritik konulara gösterdiğiniz ilgiden ve özellikle Ukrayna krizini barışçıl yollarla çözme çabalarınızdan ötürü size minnettarım." ifadelerini kullandı.

Modi ise, dünyanın son beş yıldır çeşitli sorunlarla mücadele ettiğini belirterek, "Roketler ve füzeler sorunların çözümüne yardımcı olmayacak. Barışçıl diyaloğun gerekli olduğuna inanıyoruz." dedi. Putin'le dün yaptığı görüşmede en kısa zamanda barışın sağlanması konusunda hemfikir olduklarını ifade eden Modi, "Bu konuda her türlü yardıma hazırız. Hindistan her zaman barıştan yana olmuştur. Sizi dinlediğimde geleceğe dair umut gördüm." dedi.

Modi, başta çocuklar olmak üzere insanların ölümü nedeniyle tüm insanlığın acı çektiğini belirterek, "Böyle acı hissettiğimizde kalbimiz kırılıyor ve dün bu konuları konuşma fırsatım oldu." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Putin Hindistan Başbakanı Narendra Modi