Brezilya, X'e erişim yasağı getirdi! Elon Musk darbecilere sahip çıktı

Brezilya Yüksek Mahkemesi sosyal medya uygulaması X’ten "darbe girişimi" soruşturması kapsamında bazı kişiler hakkında veri sağlanmasını ve bazı hesapların engellenmesini talep etti. Elon Musk ise şirketin Brezilya ofisini kapattı. Bunun üzerine Brezilya'da Yüksek Mahkeme X’e erişim yasağı getirdi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Brezilya, X'e erişim yasağı getirdi! Elon Musk darbecilere sahip çıktı

Brezilya, ülkede yasal temsilci atamayan sosyal medya uygulaması X'e erişim yasağı getirdi.

Brezilya'da Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen "darbe girişimi" soruşturması kapsamında X’ten bazı kişiler hakkında veri sağlanmasını ve bazı hesapların engellenmesini talep etmişti.

X’in sahibi ve adı Güney Amerika’daki darbelerle anılan Elon Musk ise Brezilya makamlarının talebini yerine getirmeyerek X'in Brezilya'daki ofisini kapattı.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede yasal temsilci ataması için X'e verdiği 24 saat sürenin ardından platforma erişim yasağı getirdi.

Brezilya, X'e erişim yasağı getirdi! Elon Musk darbecilere sahip çıktı - Resim : 1

Brezilya Yüksek Mahkemesinden yapılan açıklamada tanınan sürede şirketin Brezilya'da yasal temsilci atamadığı, temsilci atanana ve kesilen para cezaları ödenene kadar kararın geçerli olacağı belirtildi.

Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes kararında, "Elon Musk, Brezilya'nın egemenliğine ve özellikle de yargıya tamamen saygısızlığını gösterdi, kendini gerçek anlamda ulusüstü bir varlık olarak konumlandırdı ve her ülkenin kanunlarına karşı bağışıklığını gösterdi" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, internet hizmeti sağlayıcılarına ve uygulama mağazalarına, X'e erişimi engellemeleri için 5 gün süre verildiği, VPN gibi yollarla X'e giriş yapmaya çalışan kişi veya kuruluşlara para cezası uygulanacağı ifade edildi.

X’in sahibi Amerikalı zengin Elon Musk ise Brezilya Yüksek Mahkemesi Moreas için "Yargıç kılığına giren şeytani bir diktatör" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

brezilya twitter