Bergusi: Filistin halkı için mücadeleden başka çıkış yolu yok

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, Hamas Lideri İsmail Heniyye’ye düzenlenen terör saldırısına ilişkin değerlendirmede bulundu. Bergusi, "Her suikastın Filistin direnişini güçlendirdiğini; Filistin halkı için mücadeleden başka çıkış yolu olmadığını" söyledi.

Murat Güneş Murat Güneş
Bergusi: Filistin halkı için mücadeleden başka çıkış yolu yok

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, Hamas Lideri İsmail Heniyye’ye düzenlenen terör saldırısının ardından konuştu.

Bergusi, İsrail'in bugün "korkakça ve vahşi bir suç" işlediğini, bunla tüm bölgeyi kapsamlı bir çatışmanın içine sürüklemek istediğini söyledi.

Bergusi, "Bugün işlenen suç, Filistin direnişini kırmadığı gibi Hamas Hareketi'ni de sekteye uğratamayacaktır. Daha önce gerçekleştirilen her suikast, Filistin direnişinin güçlenmesine ve yeni nesillerin özgürlük mücadelesine katılımına yol açtı." ifadelerini kullandı.

Heniyye suikastının, her Filistinliye, "hayatta kalma ve hürriyet için önlerinde direniş dışında başka bir yol olmadığı" mesajı verdiğini kaydetti. Bergusi, Heniyye'nin çok kıymetli bir arkadaşı olduğunu; ulusal birlik hükümetinde beraber olduklarını, Filistin birliği konusunda müzakereler yaptıklarını ve daima pozitif olduğunu anlattı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

filistin mücadele Hamas lideri İsmail Heniyye