Azerbaycan: Washington'da büyükelçilik aracımıza ateş açıldı

Azerbaycan'ın ABD Büyükelçiliğine ait araca ateş açıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Azerbaycan'daki maslahatgüzarları Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Bakü yönetimi, Wahington’u diplomatik misyonların güvenliğini sağlaması konusunda uyardı.

Azerbaycan'ın ABD Büyükelçiliği'ne ait bir servis aracına ateş açıldı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, 10 Ekim gecesi yaşanan saldırıyla ilgili ABD kurumlarının bilgilendirildiğini, saldırının görüntülerinin ilgili makamlara iletildiğini duyurdu.

ABD'nin Azerbaycan'daki maslahatgüzarı da Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Olaydan duyulan rahatsızlık iletildi. Washington’a, ülkedeki yabancı diplomatik misyonların güvenliğinin sağlanması uyarısı yapıldı.


 ABD VE AVRUPA RADİKAL ERMENİ GRUPLARI CESARETLENDİRİYOR

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD ve Avrupa’daki diplomatik temsilciliklere yönelik saldırıların arttığına dikkat çekildi:

Son zamanlarda, Washington, Paris ve diğer şehirlerdeki diplomatik temsilciliklerimize yönelik artan saldırılar ciddi endişe kaynağıdır. ABD ve Avrupa'da saldırılar sonrası açılan soruşturmalarda kimseye cezai işlem uygulanmamıştır. Bu tavır, radikal Ermeni grupları daha da cesaretlendirmektedir.

Açıklamada ayrıca, saldırıyla ilgili soruşturmanın, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığınca yakından takip edildiği vurgulandı.

Azerbaycan Ermenistan Karabağ Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı