Avrupa giderek fakirleşiyor: Dört kişiden biri geçinemiyor

Avrupa'da son yapılan geniş katılımlı anket, ekonomik buhranın derinliğini ortaya koydu. Almanya, İtalya, Yunanistan, Polonya, İngiltere ve Fransa’dan her dört kişiden biri geçim sıkıntısı yaşıyor. Alım gücünün düştüğü kalemlerin başında gıda ve enerji geliyor.

Almanya, İtalya, Yunanistan, Polonya, İngiltere ve Fransa... Yıllık enflasyonun zirveye çıktığı Avrupa giderek fakirleşiyor.

Avrupa genelinde 6 bin kişinin katıldığı bir anket yapıldı. Secours Populaire'in yaptığı anketin sonuçları çarpıcı. Çünkü Avrupa'da açlık çanları çalıyor, her dört kişiden biri geçinemiyor.

Ankete katılanların yüzde 27’si de ekonomik durumlarının "tehlikeli bir noktada" olarak tanımlıyor. Fazladan tek bir masrafın bile ekonomilerini altüst etmesinden korkuyor. ABD'nin dayattığı Rusya yaptırımlarıyla kendi halkını vuran Avrupa'da insanlar fakirleştiklerini söylüyor.

Avrupalılar gıda, akaryakıt, ısınma ve kira masraflarının arttığını bu yüzden alım güçlerinin düştüğünü belirtiyor.

Alım gücünün en çok azaldığı AB üyesi yüzde 68 ile Yunanistan. Yunanistan'ı yüzde 63’le Fransa, yüzde 57’yle İtalya, yüzde 54’le Almanya, yüzde 48’le İngiltere ve 38’le Polonya izliyor.

Almanya'nın önemli ekonomi ve düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü 'de yeni bir araştırma yayınladı. Yüksek gaz ve petrol fiyatlarının bu yıl Alman ekonomisinde 64 milyar avro reel gelir kaybına yol açacağını bildirdi.

Fakirlik Avrupa Birliği ekonomisi enflasyon