Almanya'da enerji krizinde oduna talep fırladı

Avrupa, enerji krizine karşı yeni önlemler alıyor. Tüketiciler, yükselen doğal gaz fiyatlarına karşı alternatif yollar arıyor. Fransa’nın başkenti Paris'te, mesai bitiminde ofis ve dükkanların ışıklarının kapatılması zorunlu hale getirildi. Almanya'da yakacak olarak oduna talep giderek artıyor.

Avrupa Ülkeleri, hızla artan doğal gaz ve elektrik fiyatlarına karşı, ışıkları kapatma, ısıları düşürme gibi çeşitli tasarruf önlemlerini hayata geçiriyior.

Fransa’nın başkenti Paris'te, mesai bitiminde ofis ve dükkanların ışıklarının söndürülmesi zorunlu olacak. Paris Belediyesinin aldığı karar, işletmelerin vitrinlerindeki dijital ekranları ve ışıklandırmayı da kapsıyor.

Karara uyamayana ise, bin 500 avroya kadar para cezası uygulanacak.

Almanya'da da tüketiciler, artan doğal gaz ve elektrik fiyatları nedeniyle, yakacak olarak odunu tercih etmeye başladı.

Almanya'da önceki yıllarda konutların yaklaşık yarısı doğal gaz ve yüzde 25'i kalorifer yakıtıyla ısınırken yüzde 6'dan daha azı, yakacak olarak odun kullanıyordu. Ülkede oduna talep aşırı artış gösterince bazı tedarikçiler, odun tedarikinde sıkıntı yaşadıkları için satışları geçici olarak durdurmuştu.

Bir diğer Avrupa ülkesi Hollanda’da ise, enerji krizinden etkilenen ve zor zamanlar yaşayan fırınlar, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya…

Fırın sahipleri maddi sıkıntıları gidermek için enerji tasarrufu yapmaya çalışsa da çeşitli ekmek ve unlu mamullerin üretimi için fırınların her gün uzun saatler çalışması gerekiyor. Bu durum fırıncılar için çok yüksek fiyatlardan gaz ve elektrik tüketimi anlamına geliyor.

Krize şimdiden yenik düşen işletmeler de var.. Hollandalı Ineke Ruijs, çalıştığı 25 yıllık fırının enerji krizi ve artan maliyetler nedeniyle bu hafta kapanacağını söyledi.

enerji krizi almanya odun