ABD'nin sopası PKK Avrupa'nın sırtında: Yangın yerine çevirdi

Paris'te gerçekleştirilen saldırı sonrası, Avrupa sokakları yangın yerine döndü. Paris’i yangın yerine çeviren, Avrupa’nın pek çok şehrinde terör örgütü flamaları ve Öcalan posterleriyle gösteriler düzenleyen terör örgütü PKK, eylemlerde sık sık Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te, bir Fransız vatandaşının PKK'lıların Kültür merkezine silahla ateş açması sonucu en az 3 kişi ölmüş, biri ağır 3 yaralanmıştı. Olayların fitili, Paris'te yapılan PKK mitingiyle ateşlendi. PKK bayrakları ve Öcalan posterleri taşınan gösteride, PKK’nın Fransa’daki yapılanması Kürt Demokratik Konseyi açıklama yaptı, "Bunun hesabını soracağız" dedi.

Mitinge Paris Belediye Başkanı Cordebard da katıldı. Cordebard, Paris'in on yıllardır Kürtlerin toprağı olduğunu belirtti, öfkemizi bugün burada ifade ediyoruz. dedi.

Paris'i ateş alanına çeviren PKK'lılar, Almanya, Avusturya, İngiltere, İspanya, İsveç ve Yunanistan'ın çeşitli şehirlerinde polisle çatıştı, esnafa zarar verdi. Eylemlerde sık sık, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkça “katil” ve “terörist” sözleriyle hedef alındı.

Paris'teki saldırıya ilişkin ABD'nin Avrupa'ya gözdağı verdiği yorumları yapılırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan da açıklama geldi. Akar, Paris'te terör örgütü yanlılarının gerçekleştirdiği olaylar için Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı yorumunda bulundu ve "herkes artık bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmelidir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından Avrupa'daki PKK eylemlerinin görüntülerini paylaştı, görüntünün altına açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Men dakka dukka “Çalma kapımı çalarlar kapını” Avrupa’da terörü şımartanların, destekleyenlerin ve besleyenlerin sınavı, Okyanus ötesinin Avrupa’ya yeni terbiye yöntemi. Pardon PKK/YPG terör örgütü mü idi? Besle kargayı oysun gözünü..."
süleyman soylu pkk Paris