ABD'li Albay skandal itiraf: "PKK'yı Türkiye'ye saldırması için hazırlıyoruz"

ABD'nin, terör örgütü PKK'yı Türkiye'ye karşı kışkırtmak amacıyla desteklediği bir kez daha ortaya çıktı. ABD'li Emekli Albay Douglas McGregor,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi savaştan korumaya çalıştığını vurguladı ve "Türkiye'ye saldırması için Suriye'de PKK'yı hazırlıyoruz." dedi.

ABD'li Albay skandal itiraf: "PKK'yı Türkiye'ye saldırması için hazırlıyoruz"

Türkiye'nin terörle mücadele adımları kararlılık ile sürerken köşeye sıkışan PKK'ya ABD'den tam destek geldi. ABD'nin terör örgütü PKK'yı Türkiye'ye karşı saldırtmak için desteklediği bu kez ABD'li Emekli Albay Douglas McGregor tarafından itiraf edildi.

"PKK'YI TÜRKİYE İÇİN HAZIRLIYORUZ"

ABD'li Emekli Albay Douglas McGregor verdiği bir röportajda savaşın kapıda olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi savaştan uzak tutmaya çalıştığını belirterek, "Türkiye'ye saldırmasi için Suriye'de PKK'yı hazırlıyoruz." itirafında bulundu.

PKK'ya daha önce de destek verdiklerini itiraf eden ABD'li Albay, "Erdoğan ısrarla ülkesini savaştan uzak tutmaya çalışıyor. İsrail'e yönelik çok sert çıkışlar da yapsa ondan hiç haz etmese de ısrarla ülkesini savaştan uzak tutmaya çalışıyor." dedi.

"PKK VE DİĞER ÖRGÜTLERİ SİLAHLANDIRIYORUZ"

Sözlerine devam eden albay şu şekilde konuştu

- Türkiye'ye saldırmaları için Suriye'de güçlerimizi hazırlıyoruz. Kimleri mi kastediyorum PKK ve diğer bazı örgütleri Türkiye'ye karşı saldırmaları konusunda teşvik ediyor ve silahlandırıyoruz. Türkler de bunun farkındalar ve rahatsızlar. Bunu geçmişte de düzenli bir şekilde yaptık. ancak bu sefer iş çok ciddi. Ruslar da Kuzey Suriye'de yeni bir üs kurdular onlara karşı doğrudan eylemde bulunacağımız bir pozisyonda olmamızı istemiyorlar. İsrail'in de parçası olduğu büyük bir savaşa gidiyoruz. Amerika zaten bunun bir parçası...
pkk abd PYDYPG