ABD'den skandal karar! Maduro'nun uçağına el koydu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun uçağına el koydu. Haberi, ABD Adalet Bakanlığı duyurdu. Olay Dominik Cumhuriyeti'nde meydana geldi. Gerekçe ise yaptırımları delmek...

Mert Sagit Mert Sagit
ABD'den skandal karar! Maduro'nun uçağına el koydu

ABD, yüzde 51,20 oyla devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanan Maduro'nun galibiyetini hazmedemedi. ABD Adalet Bakanlığı, skandal bir karara imza atarak Venezuela devlet başkanlığı uçağına el konulduğunu açıkladı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yaptırımları deldiğini ileri süren Bakanlık, Dominik Cumhuriyeti'nde uçağa el koyduklarını kaydetti.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Maduro'nun genellikle dış seyahatlerinde kullandığı uçağa el konulduğu belirtildi. Bakanlık, uçağın paravan şirket aracılığıyla alınıp ABD dışına çıkarıldığını ve Venezuela'ya uygulanan yaptırımları deldiğini savundu.

Maduro'nun "devlet başkanlığı uçağı" olarak kullandığı belirtilen uçağa Dominik Cumhuriyeti'nde el konulmasının, seçimlerden bu yana ABD ile Venezuela arasında iyice gerginleşen ilişkilere yeni bir yük getirmesi bekleniyor.

maduro Venezuela abd