ABD'den MİT'in takas operasyonuyla ilgili açıklama

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT), Ankara'da gerçekleştirdiği 7 ayrı ülkenin cezaevlerinde bulunan 26 kişinin takasını içeren operasyonuyla ilgili ABD'den açıklama geldi. Konuyla ilgili ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken birer yazılı açıklama yaptı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
ABD'den MİT'in takas operasyonuyla ilgili açıklama

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ankara'da, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza attı.

MİT'in yürüttüğü tutuklu takası operasyonu ile ilgili ABD'den açıklama geldi. ABD Başkanı Joe Biden ile Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara'da gerçekleşen takas operasyonuna ilişkin yazılı birer açıklama yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, açıklamasında, 3 Amerikan vatandaşı ile bir Yeşil Kart sahibi toplam 4 kişinin "Rusya'da haksızca tutuldukları cezaevinden" evlerine döneceklerini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

İsimleri Paul Whelan, Evan Gershkovich, Alsu Kurmasheva ve Vladimir Kara-Murza olan kişilerin serbest kalacak olmasından dolayı emeği geçen ülkelere ayrıca teşekkür eden Joe Biden, "Bu zor ve kompleks müzakereler boyunca bu sonuca ulaşmak için Türkiye, Almanya, Polonya, Slovenya ve Norveç gibi müttefiklerimize müteşekkirim." ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da "Bu anlaşmayı mümkün kılan bir grup müttefikimiz Almanya, Polonya, Norveç ve Slovenya'ya müteşekkiriz. Türk hükümetine de bu kişilerin ABD ve Almanya'ya güvenli şekilde dönüşü için yer sağladığı ayrıca teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

abd MİT takas operasyon