ABD'de kar fırtınası sürüyor: 23 ölü

ABD'de, 21 Aralık'ta ulusal ve yerel hava raporlama kurumları, "nesilde bir kez görülebilecek" şiddette soğuk ve karlı hava şartları konusunda uyarıda bulunmuştu işte o dondurucu kar fırtınası başladı.

ABD'de, 21 Aralık'ta ulusal ve yerel hava raporlama kurumları, "nesilde bir kez görülebilecek" şiddette soğuk ve karlı hava şartları konusunda uyarıda bulunmuştu işte o dondurucu kar fırtınası başladı. Ülke çapında 2 milyondan fazla ev ve iş yerini elektriksiz bırakırken hava şartlarına bağlı kazalarda en az 23 kişi hayatını kaybetti.

ABD'de etkili olan "nesilde bir kez görülebilecek" kar fırtınası nedeniyle en az 23 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Milyonlarca kişi soğuk havadan etkilenmemek için başka bölgelere gitmeye çalışırken, 2 milyona yakın ev ve iş yerine elektrik verilemiyor.

ABD'de Kuzey Kutbu'ndan giden ülkenin yaklaşık üçte ikisini etkisi altına alan dondurucu rüzgar hafta sonu etkisini sürdürdü.

Kar fırtınasının kapsamı, Kanada yakınlarındaki Büyük Göller'den Meksika sınırındaki Rio Grande'ye kadar uzanan, neredeyse eşi görülmemiş bir boyuta ulaştı.

ABD Ulusal Hava Servisi, nüfusun yaklaşık yüzde 60'ını etkileyen soğuklara karşı uyarıda bulundu. FlightAware, cumartesi günü 2 bin 360'tan fazla iç ve dış hat uçuşunun iptal edildiğini açıkladı.

Yaşanan kış fırtınasının şiddetini artırarak Bomba Siklonu'na dönüşeceği ve Kategori 2 fırtına seviyesiyle eşdeğer olacağı bildirilmişti.

abd kar fırtınası