ABD terör örgütü PKK/YPG'ye kan verdi

Türkiye, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK hedeflerini bir bir imha ederken, terör örgütüne yardım eli uzatan yine ABD oldu. Amerikan Ordusu, çatısını PKK/YPG’nin oluşturduğu SDG Güçleri'ne tıbbi yardım götürdü.

Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile terör hedefleri imha edilirken, Suriye’nin kuzeyine kara harekâtı beklentisi güçlendi. Hava operasyonunun yankıları sürerken, Amerika Birleşik Devletleri’nden skandal bir adım daha geldi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, omurgasını terör örgütü PKK/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne yaptığı yardımı sosyal medya üzerinden paylaştı.Paylaşımda “misyonumuzun bir parçası olarak Suriye'deki SDG ortaklarımıza 20 ünite kan ve plazma verildi” ifadeleri kullanıldı.

Aynı paylaşımda ABD'nin desteğinin süreceğinin altı çizildi. “Bölgede istikrarı yeniden sağlamak için ortak çabayı sürdürmeye kararlıyız” denildi.

ABD terör örgütü PKK/YPG'ye kan verdi - Resim : 1

ABD'Lİ KOMUTAN YPG TÖRENİNDE 

ABD Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan Jeff Dennis, Suriye'de eğitim verdiği PKK/YPG’li teröristlerin sözde mezuniyet törenine katılmıştı.

CENTCOM ayrıca, Temmuz ayında MİT’in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li teröristler için taziye mesajı yayınlamış, teröristleri ‘kritik savaşçı' olarak nitelemişti.

abd ABD terör pkk YPG