ABD, Suriye'de PKK'ya desteğini arttırdı: 3 günde yaklaşık 100 araç

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’de terörü beslemeye devam ediyor. ABD ordusu, Suriye'de PKK/YPG’nin işgalindeki Haseke’ye son 3 günde yaklaşık 100 araçlık daha silah ve mühimmat gönderdi.

Ankara - Şam yakınlaşması ile panikleyen Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye desteğini artırdı.

ABD ordusu, Suriye'de PKK/YPG’nin işgalindeki Haseke’ye son 3 günde yaklaşık 100 araçlık daha silah ve mühimmat gönderdi.

ABD ordusuna ait konvoylar, 6 ve 8 Ocak'ta Irak'ın Suriye sınırındaki El-Velid sınır kapısından Haseke'ye giriş yaptı. Konvoylarda, zırhlı askeri araçlar, akaryakıt tankerleri ve çok sayıda mühimmat yer aldı.

ABD güçleri, Haseke, Rakka ve Deyrizor illerindeki petrol sahalarını, terör örgütü PKK/YPG eliyle işgal altında tutuyor. Washington, bu bölgelerde PKK/YPG işbirliğiyle Suriye’nin petrol kaynaklarını sömürüyor.

ABD/PKK ikilisinin Suriye’deki petrol hırsızlığı, bir çok kez görüntülenerek, belgelendi. Şam yönetimi de ülkedeki ABD yağmasını her platformda dile getiriyor.

Suriye Petrol Bakanlığı, üretilen günlük 80 bin varil petrolün büyük bir bölümünün ABD'li işgalciler tarafından yağmalandığını açıklamıştı.

suriye YPG pkk