ABD seçimlerinde sürpriz gelişme: Bir aday yarıştan çekildi

Bağımsız olarak ABD Başkanlık Seçimleri'ne katılan Robert F. Kennedy Jr., adaylıktan çekildiğini duyurdu ve Trump'a destek vereceğini açıkladı. Seçimlerin yaklaştığı bu dönemde, büyük adaylar kadar bağımsız adaylar da önemli bir rol oynuyor. Kennedy, adaylıktan çekildiğini ve Trump'ı destekleyecek.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
ABD seçimlerinde sürpriz gelişme: Bir aday yarıştan çekildi

Konuşmasında, aslen Demokrat olduğunu ancak partinin politikalarından memnun olmadığı için geçen Ekim ayında partisinden ayrıldığını ve bağımsız olarak yarışa katılma kararı aldığını anlattı. Kennedy, ABD'nin Ukrayna gibi "sonsuz savaşlara" dahil olmasına kesinlikle karşı çıktığını vurgulayarak, Trump'ın bu savaşı bitirmeye kararlı olduğunu ve Putin ile müzakerelere yeniden başlayacağını söyledi. Bu durumun, Trump'a destek vermesini haklı çıkardığını ifade etti.

Kennedy, Demokrat Parti'nin Ukrayna savaşı, sınır güvenliği, sağlık sistemi sorunları, askeri-endüstriyel kompleksle ilişkisi, ifade özgürlüğü ve istihbarat kurumlarının siyasi söylemi yönlendirmesi gibi konularda başarısız olduğunu savundu ve bu alanlarda Trump'ın görüşlerine daha yakın olduğunu belirtti. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşına harcanan paranın, ABD'deki çocuklara daha sağlıklı gıda sağlamak için kullanılmasını gerektiğini söyledi.

Kennedy, başkanlık kampanyasını tamamen sona erdirmediğini, ancak askıya aldığını ve Trump'a destek vereceğini açıkladı. Seçimlerde Trump'ın zafer kazanması halinde, ülkenin "Önce Amerika" politikasıyla yeniden toparlanacağını ve ekonomik olarak daha bağımsız ve müreffeh hale geleceğini savundu.

Kennedy, kampanyasına başladığı dönemde anketlerde yüzde 7-8 seviyelerinde destek bulmuşken, son zamanlarda kamuoyu desteğinde ciddi bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Ancak, Kennedy'nin desteğinin Trump'ın Kamala Harris ile başa baş giden yarışta avantajlı bir duruma gelmesine yardımcı olabileceği konuşuluyor.

Geçtiğimiz ay Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi öncesinde Trump ile telefon görüşmesi yapan Kennedy'nin, Trump'ın bazı aşı görüşlerini desteklediği belirtilmişti. Görüşme sonrası Trump, Kennedy'ye "bir şeyler yapmasını" istediğini söylemiş ve "Kazanacağız." demişti. Kennedy de bu sözlere "evet" diye karşılık vermişti. Kennedy, bu görüşmenin sızdırılmasından ötürü özür dilemişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

abd seçim