İran'dan terör operasyonu: ABD rahatsız oldu

Türkiye, Pençe Kılıç Hava Harekâtı'nı başlattıktan sonra İran da, dün gece, Irak'ın kuzeyindeki İKDP ve Komele mevzilerine operasyon düzenledi. Operasyon sonrası açıklama ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan geldi.

İran'dan terör operasyonu: ABD rahatsız oldu

Türkiye'nin başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekâtı sonrası İran'ın da Irak'ın kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonlardan ABD rahatsız oldu. ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı, İran'ın teröre karşı operasyonlarını kınayan bir açıklama yaptı. 

CENTCOM Komutanlığı, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, "İran'ın bu akşam, Irak, Erbil yakınlarındaki sınır ötesi füze ve insansız hava aracı saldırılarını kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca, "Bu tür ayrım gözetmeyen yasa dışı saldırılar sivilleri riske atıyor, Irak'ın egemenliğini ihlal ediyor ve Irak ile Orta Doğu'nun zorlukla elde edilen güvenlik ve istikrarını tehlikeye atıyor." iddiasını öne sürdü.

Dün gece Erbil'in Koysancak ilçesindeki İKDP karargahına füze ile Süleymaniye'nin Zırguez bölgesindeki Komele merkezine ise insansız hava aracı ile operasyon düzenlenmişti.

Aynı zamanda Türkiye de Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde Pençe Kılıç Hava Harekâtı'yla terör hedeflerini vurdu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

iran türkiye Amerika Birleşik Devletleri