ABD, Bangladeş'te renkli devrim yaptı! Bangladeş İşçi Partisi Merkez Komite Üyesi Sabbaha Ali Khan Colince, Ulusal Kanal'a konuştu

“Amerika'nın Bengal Körfezi'ni kontrol etmesine izin verseydim iktidarda kalabilirdim.” Bu sözler ülkesindeki renkli devrimin ardından Hindistan’a sığınan eski Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid’e ait. Vecid, ülkesinde yaşanan kalkışmadan Amerika Birleşik Devletleri’ni sorumlu tuttu.

Kıvanç Özdal Kıvanç Özdal

Ülkesindeki renkli devrim girişimi nedeniyle Hindistan’a sığınan eski Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid, ülkesinde yaşanan olaylardan Amerika Birleşik Devletleri’ni sorumlu tuttu.

Şeyh Hasina, ülkesinin St. Martin Adası’na askeri üs inşa etmek isteyen ABD’ye bu izni vermediği için ülkesinde Amerikancı bir kalkışma yaşandığını söyledi. Şeyh Hasina, "Başbakanlık görevimden istifa ettim. St. Martin Adası'nın egemenliğinden vazgeçseydim ve Amerika'nın Bengal Körfezi'ni kontrol etmesine izin verseydim iktidarda kalabilirdim” ifadelerini kullandı.

Hasina istifasıyla ilgili olarak "Öğrencilerin ölü bedenleri üzerinden iktidarı ele geçirmeyi amaçlıyorlardı ama ben istifa ederek bunu engelledim." dedi.

Ulusal Kanal’a konuşan Bangladeş İşçi Partisi Merkez Komite Üyesi Sabbaha Ali Khan Colince, Vecid’in iddialarını doğruladı.

Colince, Bangladeş’te yaşanan olayları “sağcı, köktendinci, gerici ve özgürlük karşıtı bir ayaklanma olarak değerlendirdi. Bangladeş İşçi Partisi Merkez Komite Üyesi Colince, ülkesindeki kalkışma için “Amerika tarafından desteklenen bir ayaklanma” ifadelerini kullandı.

Colince, Bangladeş’teki geçici hükümetin başına getirilen Nobel Ödüllü Muhammed Yunus’a dikkat çekti. Colince, Muhammed Yunus'u Bangladeş’in başına Amerika’nın getirdiğini söyledi.

abd bangladeş renkli devrim