7,4 ve 6,0 büyüklüğünde iki deprem birden! Depremlerle ilgili son dakika açıklaması geldi

Güney Amerika ülkesi Şili'nin kuzeyinde 7,4 büyüklüğünde ve ABD'nin Alaska eyaleti açıklarında 6,0 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Her iki depremin ardından da tsunami uyarısı yapılmazken herhangi bir can ya da mal kaybı da bildirilmedi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
7,4 ve 6,0 büyüklüğünde iki deprem birden! Depremlerle ilgili son dakika açıklaması geldi

Güney Amerika ülkesi Şili'nin kuzeyinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Depremle ilgili ayrıntılar, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapıldı.

Yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Antofagasta bölgesine bağlı San Pedro de Atacama olduğu duyuruldu. 7,4 büyüklüğündeki depremin, yerin yaklaşık 117 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken, şu ana kadar can ya da mal kaybı bildirilmedi.

Depremin, Peru'nun güney bölgeleri Tacna ile Arequipa'da da hissedildiği ve halkta paniğe yol açtığı bilgisi paylaşıldı.

Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi'nden (Senapred) yapılan açıklamada da depremin olası zararlarının değerlendirildiği belirtildi.

Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Servisi'nden (SHOA) yapılan açıklamada ise Şili kıyılarında tsunami uyarısına yol açacak gerekli koşulların karşılanmadığı bildirildi.

7,4 ve 6,0 büyüklüğünde iki deprem birden! Depremlerle ilgili son dakika açıklaması geldi - Resim : 1

ALASKA'DA 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

ABD'nin Alaska eyaleti açıklarında da 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depreme ilişkin bilgiler, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından duyuruldu.

Açıklamada, depremin merkez üssünün Nikolski bölgesinin 168 kilometre güneybatısında olduğu belirtildi.

Yerin yaklaşık 41 kilometre derinliğinde kaydedilen 6,0 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. Depremde herhangi bir can ya da mal kaybı belirtilmedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

deprem Şili alaska son dakika