Çatır çutur yağları yakıyor! Dümdüz bir karın için tüketmeniz gereken besinler
Kabus haline gelen göbeklerden kurtulmanın en kolay yolu yağları yakmaktır. Kilo alımından en çok etkilenen karnı düzleştirmeyi sağlayan besinleri sizler için derledik. Çatır çutur yağları yakan bu besinler için mutfağınızda yer açın. İşte en hızlı yağ yakan besinler...
Vücutta yağ birikimi öncelikle karın ardından basenlerde olur. Toksin ve ödem nedeniyle ise bu bölgelerdeki kiloların verilmesi giderek zorlaşır. Özellikle spor veya diyet yapmadan kolayca kilo vermek için harekete geçmek isteyenlere en etkili tavsiye yağ yakan besinlerdir. Oldukça hızlı bir formda yağları yakan bu besinler sayesinde hayali kurulan dümdüz karna kavuşabilirsiniz. Bunun aynı sıra bu besinler vücudun yağ yakarken ihtiyacı olan vitaminleri de barındırır.
PEKİ YAĞ YAKAN BESİNLER NELERDİR?
ANANAS
Ananas vücuttaki tüm ödemleri en kısa sürede atan güçlü bir meyvedir. Yüksek oranda hem sıvı hem de asidik madde barındıran ananas özellikle karın bölgesinden kilo vermek isteyenler için idealdir. Ancak her gün tüketilmesi sakıncalıdır. Çünkü çok hızlı bağırsak çalıştırma özelliğe sahip olduğundan kronik ishale neden olabilir.
TARÇIN
Yağ yakmada en ama en etkili olan tarçın, kandaki yağ hücrelerini parçalayarak enerjiye çevirir. Yağları direk olarak vücuttan atmaz. Ancak faydalı bir formda vücutta depolar. Bunu yaparken kan basıncını da dengeler.
ZENCEFİL
Zencefil Asyalıların keşfettiği mucize bir besindir. İçeriğinde yüksek oranda borneol ve sineol gibi mineraller barındırır. Bu mineraller sindirim sisteminin hızla çalışması konusunda uyarır. Yağlar bu sayede hızla yakılarak depolama yapmaz.
ARMUT
Sindirimi kolaylaştıran güçlü bir lif kaynağıdır. Bağırsak içerisindeki flora sayısını dengeler. Bu sayede bağırsakları yumuşatarak besinlerin kalıntılarını bile yok eder. Armut düzenli tüketildiğinde kabızlık sorunun yaşanmasını da engeller.
YEŞİL ELMA
Yeşil elma içerisindeki ekşi maddeler yağların hızla yakılmasını sağlarken aynı zamanda metabolik dengeyi sağlar. Vücudun hızla dışkılama yapmasını sağlar ancak besinlerinde bir o kadar enzimlenmesini destekler. Yeşil elma vücudun ihtiyacı olan en doğal ilaçtır.
CEVİZ
İçeriğinde omega-3 yağ asitleri barındırır. Çok fazla tüketildiğinde karaciğeri olumsuz etkiler. Ancak öte yandan hızlı bir formda bağırsaklara da fayda sağlar. Bu yüzden dengeli tüketilmesi tavsiye edilir. Ya da ceviz yoğurtla beraber tüketilerek yağ oranı dengelenebilir.
LİFLİ BESİNLER
Keten, yulaf, arpa ve buğday yağ yakmanın yanı sıra vücudu uzun süre tok tutarak fazla yemek yeme isteğini azaltırlar. Bu yüzden günde orta boy bir kase kadar bulgur ya da yulaf tüketilmesi tavsiye edilir.
BADEM
Tıpkı ceviz gibi bademde de omega-3 yağ asidi var. Bunun aynı sıra badem içeriğinde E vitamini de barındırır. Bu vitamin sayesinde cilt dokularını yeniler. Hem kilo verdirir. Hem de leke ve çizgileri ortadan kaldırır.
KİRAZ
Çok güçlü bir antioksidan olan kiraz, düzenli tüketildikçe vücuttaki yağ oranını azaltır. Böbreklerde kum birikmesini engeller. Karın ve basenlerdeki yağ hücrelerini çalıştırır.