Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı için Kazakistan’da… Erdoğan, temasları kapsamında Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi. İki lider, bölgesel iş birliği ve dayanışma mesajları verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı için gittiği Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi.

İki lider, görüşme sonrası karşılıklı iş birliği ve bölgesel dayanışma mesajları verdi.

Kazakistan ile heyetler arası yapılan görüşmelerde de 6 yeni iş birliği anlaşmasına imza atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev tarafından "1. Derece Devlet Dostluk Nişanı" takdim edildi.

İki lider, görüşmelerin ardından karşılıklı masa tenisi oynadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan temaslarının 2. gününde Asya'da İş birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Zirvesi'ne katılacak. Zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de bir araya gelecek.

İki liderin, görüşmede Rusya’nın Ukrayna harekâtındaki son durum ve Türkiye'nin arabuluculuk teklifini ele alması bekleniyor. Ayrıca tahıl koridoru, Suriye'deki gelişmeler ve ikili ilişkiler de Erdoğan ile Putin'in gündeminde olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, İran, Azerbaycan ve Belarus Devlet başkanlarının da olduğu ‘Yükselen Asya’ ülkelerinin liderleri ile de ikili görüşmeler yapacak.

Kazakistan Cumhurbaşkanı vladimir putin Kasım Cömert Tokayev