Vatan Partisi ve ÇKP İstanbul'da görüştü: ''Ortak zenginleşmeyi öne çıkaralım''

Vatan Partisi, Türkiye'nin Asya'daki yerini kuvvetlendirecek girişimlerine devam ediyor. Bugün İstanbul'da bu konuda çok önemli bir görüşme vardı. Vatan Partisi heyeti ile Çin'i yöneten Çin Komünist Partisi'nin heyeti bir araya geldi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki parti yöneticileri 18 Kasım Cuma günü İstanbul Conrad Bosphorus Otel’de , Çin Komünist Partisi (ÇKP) Uluslararası İlişkiler Bakan Yardımcısı Qian Hongshan liderliğinde, Çin Halk Cumhuriyeri Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ve İstanbul Konsolosluğu Vekili Wu Jian’in de olduğu heyetle görüştü.

Görüşmede, Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerden uluslararası düzlemde devam eden değişikliklere kadar Vatan Partisi ve ÇKP’nin önümüzdeki dönem üzerine düşen görev ve sorumluluklar hakkında fikir alışverişi yapıldı. Vatan Partisi lideri Perinçek, Türkiye’nin Kemalist Devrimden sonra en önemli devrimci sürece girdiğini belirterek şunları vurguladı:

- Türk devleti ve halkı, Atlantik sisteminin dışına çıkıyor. Özellikle 2014’ten günümüze yeni bir sürecin başladığını görebiliriz. Vatan Partisi olarak bu süreçte öncü bir rol oynuyoruz. Vatan Partisi’nin bu süreçteki etkisini ABD ve Batı basını da çokça dile getiriyor. Türkiye, Asya’ya yöneliyor. Bu, Türkiye ve Çin arasındaki ilişkiler için de tarihsel bir fırsat sunmaktadır. Biz, ÇKP ile her alanda ‘sınırsız işbirliğini geliştirme’yi öneriyoruz. Biz, Çin halkı ve devleti ile olan dostluğumuzda özel çıkarcılığa değil ortak ve dostane zenginleşmeyi öne çıkaralım. Türkiye ve Çin, ABD ve Batı’nın ortak hedefindedir. İki ülke de Batı’nın bu kara propagandasına karşı birlikte mücadele etmelidir.

 ÇKP Uluslararası İlişkiler Bakan Yardımcısı Qian Hongshan, Türkiye’de olmaktan ve Perinçek liderliğinde Vatan Partisi yöneticileri ile görüşmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında şöyle devam etti:

- ÇKP ve Vatan Partisi, eski, sağlam ve sarsılmaz dostluk ilişkilerine sahiptir. Sayın Perinçek, sizinle 2018 yılında Pekin’de düzenlenen ‘Dünya Marksist Partiler Sempozyumu’nda yüz yüze tanışmıştık. Vatan Partisi ve liderliğiniz, uzun yıllardır Türkiye-Çin ilişkilerini her alana geliştirmeye çalışıyor ve buna müteşekkiriz. İki ülke arasında dostluğun gelişmesine büyük katkılar sundunuz. ÇKP ve Vatan Partisi, hem iki ülke halkının çıkarlarını savunmada hem de uluslararası adaleti sağlamada ortak hareket etmektedir. Partinizle ‘hiç bölünmeyecek bir dostluk’ ilişkisi kurduk ve önümüzdeki dönemde birbirimizden karşılıklı öğrenmeye devam ederek bu dostluk ilişkisini artırmaya devam edeceğiz. Kuşak ve Yol Girişimi çerçevesinde, Türkiye ve Çin arasında ekonomik işbirliğini daha da artırmalıyız. Türkiye’deki Çin yatırımlarını üretimi artıracak şekilde düzenlemek öncelik olmalı. Aynı zamanda Türk ürünlerinin, Türk üreticilerinin Çin pazarlarına daha çok girmesi için çabalamalıyız.

 Perinçek, görüşme sonunda Çinli yetkilileri Vatan Partisinin 26-27-28 Kasım’da Ankara’da düzenlenecek 11. Olağan Genel Kurultayı’na davet etti.

Görüşmeye katılan Vatan Partisi heyetinde şu isimler yer aldı:

1. Doğu Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkanı
2. Ethem Sancak, Vatan Partisi liderlerinden
3.Utku Reyhan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı
4.Tugay Şen, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı
5.Beyhan Korkman, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve aydinlik.com.tr Genel Yayın Yönetmeni
6.Berke Mustafa Berkil, Vatan Partisi Genel Sekreter Yardımcısı
7.Gülşen Şen Korkman, Vatan Partisi Basın Bürosu Başkanı
8.Adnan Akfırat, Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Yöneticisi ve Çin Temsilcisi
9.İbrahim Orçun Göktürk, Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Yöneticisi
10.Nuri Türkeş, Görev Holding İş Geliştirme Müdürü

vatan partisi Çin Komünist Partisi Doğu Perinçek çin