Türkiye-Irak güvenlik toplantısı Ankara'da yapılacak

Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması 4'üncü toplantısı, perşembe günü Ankara'da düzenlenecek. Ortak Planlama Grubu'nun ilk toplantısının da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in eş başkanlıklarında yapılması öngörülüyor.

Mert Sagit Mert Sagit
Türkiye-Irak güvenlik toplantısı Ankara'da yapılacak

Türkiye ve Irak arasında güvenlik alanında geliştirilen anlayış birliğinin somut adımları 15 Ağustos Perşembe günü Ankara’da Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması 4'üncü Toplantısında konuşulacak.

Toplantı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin’in eş başkanlığında olacak. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu da toplantıya katılacak.

Toplantının hedefleri arasında, PKK’ya karşı ortak mücadelenin yasal çerçevesinin güçlendirilmesi de yer aldığı öğrenildi.

Irak heyetinin Türkiye ziyareti vesilesiyle Ortak Planlama Grubu’nun ilk toplantısının da yapılması planlanıyor. Toplantıda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 22 Nisan 2024’te Irak ziyaretinde imzaladığı Stratejik Çerçeve Anlaşması’nın detaylarının konuşulacağı bildirildi.

türkiye ırak