Soylu: "ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Taksim'deki bombalı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ''Teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan’a kaçıracaklardı'' dedi.

Soylu: "ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Taksim'deki bombalı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- ABD Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. İstanbul’da 6 yıldır böyle bir terör olayı görmedik.
- Sadece bu yıl 200 terör olayı engelledik. Ama terörün yüzü böyle acımasızdır.
- Siz 200 tane engellersiniz. Bir tanesi patlar ve bütün canınızı yakar. Biz bize verilen mesajı biliyoruz. Operasyonlar devam ediyor.
- Teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan’a kaçıracaklardı. Bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz hem de çok güçlü bir mesaj.
- Olay sonrası yapılan bir teknik dinlemede çok açık bir şekilde terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesine yöneliktir. Teröristi öldürüp olayın ardıl sebeplerini çözmemizi engelleyecek bir plan hazırladıkları ortada.
- Bombacıyı ''öldür'' talimatı alan kişiyi de yakaladık. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır. Biz kimseye kalleşlik yapmıyoruz. Ama bu kalleşliklere tahammülümüz kalmamıştır.
- İstiklal bizim nazlı kızımızdır. Bize ne mesaj verildiğini çok iyi biliyoruz. Bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz.

Kaynak: TRT Haber

13 Kasım İstiklal Caddesi Saldırısı içişleri bakanlığı süleyman soylu Amerika Birleşik Devletleri