Schengen Vizesi'nde o mesleklere öncelik! Bakanlık harekete geçti

Schengen Vizesi krizinin giderek büyümesi Dışişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık bazı meslek gruplarında vize sırası için öncelik belirlenmesini talep etti. Schengen Vizesi'nde öncelik verilecek meslek grupları ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte ayrıntılsr...

Mert Sagit Mert Sagit
Schengen Vizesi'nde o mesleklere öncelik! Bakanlık harekete geçti

Schengen vizesiyle ilgili yaşanan kriz giderek derinleşiyor. Dışişleri Bakanlığı ise büyüyen sorunun çözümü için harekete geçti. Gazete Oksijen'den Metin Kaan Kurtuluş'un haberine göre Bakanlık, Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesi dışındaki Batı ülkelerinden aldıkları geçerli vizelerle AB ülkelerine seyahat edebilmeleri için yeni bir öneride bulundu. Bu formül kabul edilirse, ABD veya Birleşik Krallık vizesine sahip olan Türk vatandaşları, Schengen vizesi almadan AB ülkelerine giriş yapabilecekler.

Türkiye ayrıca Schengen başvurularında talep edilen evrakların azaltılmasını talep etti. Pandemi sonrası Türkiye’den yapılan vize başvurularının artması ve iş gücü açığı nedeniyle yaşanan gecikmelere çözüm aranıyor. Ankara, başvuruların fazla olduğu durumlarda, bir AB ülkesinin başka bir Schengen ülkesinin misyonundan yardım almasını önerdi. Bunun yanı sıra, bazı AB ülkeleri vize sürecini hızlandırmak için yıl sonuna kadar vize departmanlarındaki çalışan sayısını artırmayı planlıyor.

SCHENGEN VİZESİNDE ÖNCELİK VERİLECEK MESLEKLER

Dışişleri Bakanlığı ayrıca, öğrenciler, akademisyenler, iş insanları ve TIR sürücülerinin başvurularına öncelik verilmesini talep etti. Bu gruptaki kişiler, gecikmeler nedeniyle seyahat edemediklerini belirterek şikayetlerini dile getiriyorlardı.

şengen vizesi