Perinçek'ten Hamaney'e kutlama mesajı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran İslam Devrimi'nin 44. yılı dolayısıyla Ayetullah Ali Hamaney'e kutlama mesajı gönderdi.

Perinçek'ten Hamaney'e kutlama mesajı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran İslam Devrimi'nin 44. yılı dolayısıyla Ayetullah Ali Hamaney'e kutlama mesajı gönderdi. Perinçek mesajında, "Kardeş İran başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından gelen dostluk elleri hem yaralarımızı daha hızlı sarıyor hem de Türkiye’nin, İran’ın, Rusya’nın, Suriye’nin, Çin’in ve yükselen Asya’nın lokomotifi olduğu çok kutuplu dünyanın insanlık için vadettiği insanlığın barış ve huzur içinde birlikte yaşayacağı günlere umudumuzu artırıyor." ifadelerini kullandı. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in mesajı şu şekilde:

Sayın Ayetullah Seyyid Ali Hamanei 

İran İslam Devrimi Rehberi

Tahran

İran İslam Devrimi’nin 44. Yıldönümünü ülkemizi ve kardeş Suriye’yi derinden etkileyen depremin yaralarını sararken kutluyoruz. Kardeş İran başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından gelen dostluk elleri hem yaralarımızı daha hızlı sarıyor hem de Türkiye’nin, İran’ın, Rusya’nın, Suriye’nin, Çin’in ve yükselen Asya’nın lokomotifi olduğu çok kutuplu dünyanın insanlık için vadettiği insanlığın barış ve huzur içinde birlikte yaşayacağı günlere umudumuzu artırıyor.

Geride bıraktığımız yüzyıl Asya halklarının ardı sıra başlattığı bağımsızlık mücadelelerinin zaferleriyle geçti. 11 Şubat 1979 tarihinde, Sayın Ayetullah Ruhullah Humeyni liderliğinde başarıya ulaşan İran İslam Devrimi de bu zaferlerin en önemlilerindendir.

İran İslam Devrimi, 44 yılda komşumuz ve kardeşimiz İran’ın Amerikan Emperyalizmi ve İsrail siyonizmine karşı aslanlar gibi direnmesini sağlayan bir birikim yaratmıştır. Aynı zamanda İran İslam Devrimi, ABD ve İsrail’in bölgemiz üzerindeki kirli ve kanlı planlarına karşı bütün bölge halkları için bir direnme mevziisi yaratmıştır.

Firdevsî ile çağdaş olan Kaşgarlı Mahmut’un Divan-i Lügat-it Türk eserinde “Türk Farssız, Fars da Türksüz olmaz.” Türk atasözüne yer veriliyor. Bu söz ülkelerimizin bağımsızlığı ve milletlerimizin başıdik yaşaması için gerekli formülü dile getirmektedir.

Ukrayna ve Yunanistan’dan başlayarak Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin artan üsleri ve silahlı yığınağı ABD ve İsrail’in bölgemize yönelik tehditlerinin yoğunlaştığını gösteriyor. Bu girişimleri bozguna uğratmanın formülü Türkiye-İran kardeşliğidir.

İran İslam Devrimi’nin 44. Yıldönümünü Vatan Partisi olarak Türkiye’den en içten kardeşlik duygularımızla, devrimci sorumluluklarımızla ve insanlık için umutlarımızı paylaşarak kutluyoruz.

Saygılarımızla.

vatan partisi Doğu Perinçek