Öncü Gençlik ve TGB'den İran basınına ziyaret

Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği heyeti İran’ın resmi haber ajansı İRNA ve yarı resmi haber ajansı Tasnim’i ziyaret etti.

Üst düzey temaslarda bulunmak üzere İran’a giden Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği heyeti, İran basınını ziyaret etti.

Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay ile TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin’in liderlik ettiği heyet İran’ın resmi haber Ajansı İRNA ve yarı resmi haber ajansı Tasnim’in yetkilileriyle ayrı ayrı görüştü.

Ajansların çalışma ortamlarını gezdiren yetkililer, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra heyetler arası yapılan görüşmelerde, ajansların Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesiyle işbirliği yapmasının önemi üzerinde duruldu.

Vatan Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi ve Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, bölge ülkelerine yönelik ABD kaynaklı tehditlerin yükseldiğini söyledi.

Bu tehditleri göğüsleyebilmek için Türkiye’de güçlü bir iktidara ihtiyaç olduğunun altını çizen Demiralay, güçlü hükümete giden yolda 2023 seçimlerinin önemli olduğunu vurguladı. Vatan Partisi’nin bu seçimde Meclis’e girmesiyle birlikte ABD’nin Türkiye’de ve bölgede istediği gibi hareket edemeyeceğini ifade etti.

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin de Mehsa Emini’nin ölümü sonrası çıkan olaylara dikkat çekti. Bu eylemlerin Atlantik tarafından kışkırtıldığını belirten Çetin, Türk gençliğinin İran ile dayanışma içinde olduğunu kaydetti.

İRNA’daki görüşmede konuşan Dış Haberler Servisi Genel Müdürü Rıza Hoşlehçe de iki ülke medyasının Atlanik yalanlarına karşı ortak hareket etmesi gerektiğini bildirdi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e selamlarını ileten Hoşlehçe, emperyalizme karşı mutlaka zafer kazanılacağını vurguladı.

Tasnim Haber Ajansı Dış Haberler Servisi Müdürü Azmi Omidi de emperyalizme karşı mücadele eden Vatan Partisi ve TGB’ye haberlerinin her zaman açık olduğunu söyledi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

iran öncü gençlik vatan partisi türkiye gençlik birliği Tasnim Haber Ajansı