İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Türkiye'yi ziyaret edecek

Türkiye ile Suriye arasındaki temaslar hızlanırken İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, yarın Türkiye’de olacak. Abdullahiyan’ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

Buse  Gençtürk Buse Gençtürk

Suriye ile normalleşme kapsamında Şubat ayında yapılacak Türkiye-Suriye-Rusya görüşmesi öncesinde Ankara’nın temasları hızlandı.

Bu kapsamda İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 17 Ocak Salı günü Türkiye’de olacak. Abdullahiyan’ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

Abdullahiyan ile yapılacak görüşmelerde 11 yıl sonra Ankara ve Şam arasında başlayan resmi temaslar başta olmak üzere, bölgesele ve ikili iş birliği konuları ele alınacak.

İki gün önce de Şam’a iade-i ziyaret yapan İran Dışişleri Bakanı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü. Abdullahiyan, İran'ın Suriye ve Türkiye arasındaki diyalogdan “memnun” olduğunu söylemişti. Abdullahiyan, 11 Ocak’ta ise İran’ın başkenti Tahran’da Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Soussan ile görüşmüştü.

İran Dışişleri Bakanı’nın ziyaretinin ardından ise Çavuşoğlu, 17 Ocak akşamı ABD ziyareti kapsamında yola çıkacak. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Çavuşoğlu’nun ABD’den dönmesinin ardından İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye’de ağırlanacak.

Çavuşoğlu’nun ABD dönüşünün ardından Reisi’nin ziyareti öncesi hazırlıklar yapılacak. Reisi, Türkiye’den önce ise Suriye’yi ziyaret edecek.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun İran Dışişleri Bakanı’nı, ABD ziyareti öncesi ağırlayacak olması dikkat çekti. Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye ile normalleşmesini ABD’nin istemediğini işaret etmişti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

türkiye iran Mevlüt Çavuşoğlu Hüseyin Emir Abdullahiyan