Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Büyükelçiye, Paris'te PKK/PYD/YPG çevrelerinin Türkiye aleyhine başlattıkları kara propagandadan duyulan rahatsızlık iletildi.

Fransa’da PKK/YPG, Türkiye aleyhine kara propaganda başlattı. Bunun üzerine Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Büyükelçi Magro’ya Paris’te 23 Aralık günü bir Fransız’ın gerçekleştirdiği saldırının bahane edildiği belirtildi. PKK/PYD/YPG çevrelerinin Türkiye aleyhine başlattıkları kara propaganda ve Fransa Hükümet yetkilileri ile bazı siyasetçilerinin bu propagandaya alet olmalarından duyulan rahatsızlık dile getirildi.

Fransa Büyükelçisi’ne Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Türkiye’nin tepkisini de iletti. Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nin de ilgili Fransız makamlarına Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisinin aktarıldığı kaydedildi.

Büyükelçi Magro’ya, terör örgütünün Paris sokaklarındaki şiddet eylemlerinin Fransa hükümeti ve kamuoyu tarafından doğru tahlil edilmesinde fayda görüldüğü söylendi. Fransa’nın yaşanan olay karşısında aklıselimle hareket ederek, terör örgütünün sinsi gündemini ilerletmesine izin vermemesinin beklendiği mesajı da verildi.

fransa Dışişleri Bakanı pkk Paris