Erdoğan ve Esad ne zaman görüşecek?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ne zaman görüşecek? Herkes bu sorunun yanıtını merak ederken Moskova ve Bağdat’tan iki önemli açıklama yapıldı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Erdoğan ve Esad ne zaman görüşecek?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın kısa süre içerisinde görüşmesi beklenirken Moskova ve Bağdat’tan önemli açıklamalar geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, iki liderin buluşması hakkında konuştu. Rus sözcü, “ortaklarımızı mümkün olan her şekilde temasları sürdürmeye teşvik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Zaharova, "Astana formatındakiler dahil olmak üzere, bölgede barış ve istikrar isteyen diğer ülkelerde de arabuluculuk çabalarında önemli bir rol oynayabileceklerini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye – Suriye ilişkilerinin yeniden tesisi hakkında önemli bir açıklama da Irak’tan geldi. Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Türkiye ve Suriye ile iki ülke yetkilileri arasında Bağdat'ta bir toplantı yapılması konusunda ön anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, Çarşamba günü Washington'da Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldiğini de sözlerine ekledi.

erdoğan esad