Dünyadan Türkiye'ye taziye ve destek yağdı

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası Türkiye'ye dünyadan destek yağdı. Azerbaycan, ilk uluslararası yardımı yapan devlet oldu. Rusya, Çin, KKTC, Pakistan ve İran destek ve taziye mesajı gönderen ülkelerin başında yer aldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası dünyanın bir çok ülkesinden de destek ve taziye mesajları gecikmedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a taziye mesajını iletti. "Gerekli yardımı sağlamaya hazırız." ifadelerini kullandı. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ise Türkiye'ye 100 kişilik arama kurtarma ekibinin gönderileceği bildirildi.

Rus vatandaşları ise Rusya'nın Türkiye Büyükelçiliği önünde karanfil bıraktı.

İlk uluslararası yardım ise Azerbaycan'dan geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatı üzerine, 370 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına katkı vermek üzere bölgeye ulaştı.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği, “Bu zor dönemde tüm kalbimiz Türk halkının yanındadır. Çin tüm yardımları sağlamaya hazır.” açıklaması yaptı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkı adına Türkiye'nin acısını yürekten paylaştıklarını belirterek, Türkiye ile her zaman dayanışma içinde olduklarını kaydetti.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı. Türkiye'ye taziyelerini ileten Şerif, birlik mesajı verdi. Türkiye'ye mümkün olan her yolla destek olmaya hazır olduklarını da söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Mohammad Farazmand da, sosyal medya hesabından "Komşumuz Türkiye'nin başı sağ olsun." paylaşımı yaptı.

ABD, İsrail, Macaristan, Almanya gibi dünyanın bir çok ülkesinden de taziye ve destek mesajları geldi.

Kahramanmaraş deprem rusya çin