Dönmez'den BOTAŞ açıklaması: ''Rusya ile petrol anlaşması olur mu?

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı. Dönmez, Rusya ile gaz merkezi üzerine BOTAŞ'ın çalışmalara başladığını açıkladı. Bakan Dönmez, enerji üssü kurulması için prensipte anlaşıldığını, görüşme takviminin önümüzdeki günlerde belirleneceğini ifade etti.

"GÖRÜŞMELERLE İLGİLİ ANLAŞTIK"

Bakanlar Kurulu'nun ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı. Dönmez, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’de doğal gaz üssü kurulması teklifinin ardından iki ülke arasındaki görüşmelerde gelinen son noktayı anlattı. Bakan, BOTAŞ'ın çalışmalara başladığını duyurdu:

- Biz önce kendi çalışmamızı güncelleyeceğiz. Buna başladık. Botaş, Epiaş’ta arkadaşlar çalışıyor. Bizim öteden beri gaz merkezi, ticaret merkezi olmak gibi bir hedefimiz var. Prensipte görüşmelerle ilgili anlaşıldı. Bizim önce bizim tarafta olan işleri bitirmemiz lazım.

RUSYA İLE PETROL ANLAŞMASI OLUR MU?

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, G7 ülkelerinin Rusya'ya yönelik tavan fiyat uygulamasına ilişkin de konuştu. Bu hamlenin ardından Türkiye'nin doğal gaz dışında Moskova ile petrol konusunda da bir iş birliği olup olmayacağına yönelik soruyu yanıtladı:

- Biz de ham petrolün ticaretini rafineriler yapıyor biliyorsunuz. Özel sektör, Tüpraş var, Star rafinerisi var. Tüpraş’ın 4 tane rafinerisi var. Onlar da kendi ticari koşullarına uygun yerlerden ticaret yapıyorlar. Bunların birçoğu bir yıl öncesinden sözleşme yapılarak yapılıyor. Yani spot alımları çok değil bu kurumların. Bir anda ben şuradan alayım, almayayım demekle olmuyor. Yani uygulamanın şeklini görelim şu an bir şey söylemek zor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez vladimir putin rusya