TGB: ''Rusya'nın NATO'ya karşı sürdürdüğü mücadeleyi selamlıyoruz''
Rus gazeteci Aleksandr Malkeviç'in, Daria Dugina'ya adanan Özgürleştirilmiş Topraklar fotoğraf sergisi, Ankara’da açıldı. Serginin açılışında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin konuşma yaptı.
Rus gazeteci Aleksandr Malkeviç'in “Özgürleştirilmiş Topraklar: Bir Görgü Tanığının Objektifinden Savaş ve Barış” isimli kişisel fotoğraf sergisi, Ankara’da Rus Evi’nde açıldı.
Rusya Kamu Odası üyesi ve St. Petersburg Televizyon kanalı direktörü Aleksandr Malkeviç, sergiyi Rus siyaset bilimci Aleksandr Dugin’in kızı suikaste uğrayarak hayatını kaybeden Daria Dugina’ya adadı:
- İlk kez burada yapıyoruz. Ve bundan sonra Rus Evi’nin olduğu başka ülkelere gidecek ve oralarda da sergilenecek.
Serginin açılışında Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Zaur Shınkuba, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin, Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Sekreteri İbrahim Toramanve Rus Evi Ankara Müdürü Aleksandr Sotniçenko yer aldı:
- 15 Aralık günü Türk-Rus kardeşliğinin yılmaz savunucusu, Türkiye’nin terörle mücadelesinin dostu kardeşimiz Darya Dugina’nın doğum günüydü. Onu saygıyla, kıvançla anıyoruz. Onun yaktığı meşaleyi, mücadeleyi sürdüreceğiz.
TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin sergide konuşma yaptı. Çetin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Rus Evi Başkanı ve mensuplarına yönelik saldırıyı kınayarak Rusya’nın özel harekatına olan desteğini iletti:
- Rusya devletinin ve milletinin, NATO yayılmacılığına, NATO’nun doğuya saldırısına ve batının hortlattığı nazizme karşı silaha sarılarak başlattığı ve kararlı bir şekilde sürdürdüğü mücadeleyi selamlıyoruz.
Kayahan Çetin, NATO’nun Türkiye’ye yönelik saldırılarına dikkat çeken Türkiye ile Rusya’nın kaderinin ortak olduğunu hatırlattı. Önümüzdeki yüzyılın şekillenmesinde Türk-Rus işbirliğinin tarihi katkıları olacağını söyleyen Çetin, çağrı da yaptı:
- Artık tüm dünya Kırım’ın, Donbass’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Abhazya’nın hür iradesini tanımalıdır. Bu halkların Batı ve NATO’nun çizdiği sınırların dışındaki iradesini dünyaya tanıtacağız. Ülkelerimizin bu konuda adımlar atması için elimizden geleni yapmalıyız.
Gazeteci Malkeviç, sergide Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde çektiği fotoğrafların yer aldığını kaydetti. İki kez ABD’nin yaptırım listesine girdiğini söyleyen Malkeviç, anı olarak çektiği fotoğrafların bir sergiyi oluşturduğunu belirtti. Rusya’nın eylemini en iyi Türklerin anlayabileceğini de ifade etti:
- Biz Donbass’ta yaşayan insanlara yapılan zulmü görüyoruz ve rahat rahat buna bakamayız. Donbass’ta yaşayan Rus halklarının haklarını savunuyoruz. Son 6 aydır Ukrayna nazizminden temizlenen alanlarda yaşıyorum. Bu fotoğraflar telefondan çekildi.
Rusya Büyükelçiliği Müsteşarı Shinkuba da sergide konuştu. Serginin kendisi için özel bir yeri olduğunu aktaran Shinkuba, sergi için “Büyük bir iş” kelimelerini kullandı.
- Burada olmaktan gurur duyuyorum. Çocukluğumu Abhazya’da geçirdiğim ve orada çok defa Gürcü saldırılarına maruz kaldığım için bu serginin benim açımdan önemi ayrı bir önemi var. Donbass’ta yaşananları anlayabiliyorum. Her insanın olduğu gibi Donbass sakinlerinin de güven içinde yaşama hakları var.