Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye sert gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ebedi Şehir'de düzenlenen Türk Dünyası Ali Nişanı Takdim Törenine katıldı. Avrupa Birliği'ni sert bir dille eleştiren Erdoğan, "AB kapısında 52 yıl bizi süründürdüler, hala aynısını yapıyorlar. Ama biz gerektiği zamanda gereken cevabı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde Türk liderlere hitap etti. Erdoğan terörden iklim değişikliğine kadar birçok konu ve alanda işbirliğinin Türk Devletlerini birlikte daha güçlü bir geleceğe götüreceğinin altını çizdi.

HİZMETLERİNDEN DOLAYI VERİLDİ

Erdoğan ardından Türk Dünyası Ali Nişanı Takdim Törenine katıldı. Semerkan'ta düzenlenen törende Erdoğan'a hizmetlerinden dolayı devlet nişanı verildi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları:

Şahsım ve milletim adıma sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Mevcut zorlukların üstesinden müşterek gayretlerimizle geleceğimize canı gönülden inanıyorum. Bu organizasyonda ev sahibi konumunda olan Şevket Mirzoyev kardeşime teşekkür ediyorum.

'BİZİ 52 YIL SÜRÜNDÜRDÜLER'

Yeni dönemde görevi üstelenecek Kazakistan Başkanı'na da başarılar diliyorum. Karabağ'da çok ciddi bir mücadele sürdüren ve bu mücadeleyi alt yapısıyla ve üst yapısıyla sürdüren İlham Aliyev kardeşimin neler ortaya koyduğunu görüyoruz.

Neler yapıldığını yerinde görme imkanım oldu. Bunları görünce bir Türk olarak gurur duydum. Özbekistan'da da alt yapı ve üst yapıda ciddi değişim görüyoruz. Bunlar bizim için gurur verici.

KARABAĞ'DA ÇOK CİDDİ MÜCADELE VERİLDİ

Karabağ’da çok ciddi bir mücadele sürdüren ve bu mücadeleyi en güzel şekilde devam ettiren İlham Aliyev kardeşimi, bu esnada bu mücadele sırasında iki yıldır neler başardığını, neleri ortaya koyduğunu görüyoruz. Şu an itibariyle defaatle oradaki törenlere de katılmak sureti ile neler yapıldığını yerinde görme imkanım oldu ve bunları tabi görünce de bir Türk olarak iftihar ettim. Bu kadar kısa zamanda bu kadar başarı hakikaten bizlere bir gurur vesilesi oldu.

AB kapısında 52 yıl bizi süründürdüler. Ama biz onlara gerektiği cevabı gerektiği zaman vereceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan'ın en büyük devlet nişanı: Tarafıma verilmesinden şeref duyuyorum

'HİZMETLERİNDEN DOLAYI MİNNETTARIZ'

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev burada yaptığı konuşmada Erdoğan'a hitaben, "Türk dünyasına ve tarihimize olan katkılarından dolayı kendisine teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

ÖZBEKİSTAN'IN EN BÜYÜK NİŞANI VERİLMİŞTİ

Dün de İmam Buhari Nişanı takdim edilen Erdoğan, "Türkiye Cumhurbaşkanı olarak karşılıklı saygı anlayış ve ortak çıkarların somut bir tezahürüdür. Bu nişanı iki ülke arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğimizin bir sembolü olarak kabul ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.