Çin Halk Kurtuluş Ordusunun 97. yılı kutlandı: Kutlamada Vatan Partisi yer aldı

Çin'in Ankara Büyükelçiliği, Çin Halk Kurtuluş Ordusunun 97'nci kuruluş yıl dönümünü Ankara’da verdiği resepsiyonla kutladı. Düzenlenen resepsiyonda konuşma yapan diplomatik ve askeri temsilciler Türkiye ve Çin arasındaki askeri bağın kuvvetli olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Çin Halk Kurtuluş Ordusunun 97. yılı kutlandı: Kutlamada Vatan Partisi yer aldı

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun 97'nci kuruluş yıl dönümünü Ankara’da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Etkinlikte konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Liu Şaobin, son yıllarda Çin-Türkiye ilişkilerinin istikrarlı şekilde geliştiğini ifade etti.

- Çin, Türkiye ile siyasi güveni artırmaya, Kuşak ve Yol ile Orta Koridor girişimlerinin sinerjisini artırmaya ve çeşitli alanlarda somut işbirliğini daha da derinleştirmeye devam edecektir. Çin, Türkiye ile birlikte küresel zorluklarla başa çıkmak ve dünya barışını sağlamak için işbirliği yapmaya hazır.

 Etkinliğe Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, ülkelerin diplomatik ve askeri temsilcileri katıldı.

- İki kadim medeniyet olarak binlerce senelik köklü ilişkilere sahip olduğumuz Çin Halk Cumhuriyeti ile ülkemiz arasındaki güçlü etkileşim, dostluk ve ortak anlayış, zor dönemlerde karşılıklı yardımların sağlanmasında da kendini göstermektedir.

 Etkinlikte konuşan Çin'in Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Li Guangya da Çin ve Türkiye ordularının çeşitli seviyelerde somut işbirliğinde olduğunu ifade etti.

Etkinliği parti heyetiyle birlikte takip eden Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı Filistin direniş örgütlerinin Çin’de bir araya gelmesini değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da tüm mazlum milletlerin Filistin davasına destek verdiğini söyledi.

Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan ve Aydınlık Gazetesi Ankara muhabirleri de etkinliği takip etti.

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun 97. yılı kutlandı: Kutlamada Vatan Partisi yer aldı - Resim : 1

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

çin türkiye