Çavuşoğlu: "Ben de Lavrov ile görüşeceğim"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Basınla Yılsonu Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Çavuşoğlu, Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın Moskova'ya gitmesiyle ilgili Suriye'yle temaslarının sürdüğünü ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sheraton Oteli'nde yıl sonu basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

2022 yılında yoğun bir diplomasi trafiği olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, birçok merkezde yeni konsolosluklar ve başkonsolosluk ofisi açarak misyon sayısını 257'ye çıkarttıklarını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın Moskova'ya giderek Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Abbas ile görüşmeleri hakkında şunları belirtti:

- Hulusi Paşa ve Hakan Bey dün Moskova’daydı malumunuz. Ben de Lavrov’la görüşeceğim.

Mevlüt Çavuşoğlu, son günlerde Yunan basınındaki özellikle Girit’in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberlere ilişkin, şöyle konuştu:

- Değil 12, Ege’de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclisimizin bu konuda 1995’te aldığı karar nettir ve halen geçerlidir. Yunanistan’ı bir kez daha uyarıyoruz: Arkana almaya çalıştıklarına güvenerek sahte kahramanlık peşinde koşma. Maceraya atılma. Sonu sizin için hiç iyi olmaz!

Kaynak: Anadolu Ajansı

Mevlüt Çavuşoğlu