Ankara'dan ABD'li senatör'e FETÖ tepkisi: ''Kulağına sufleler veriyor''

ABD’li senatör Bob Menendez’in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedef alan açıklamalarına Ankara’dan tepki geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, “Sanırım FETÖ, Menendez'in kulağına sufleler veriyor ve kendisini kullanıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Atina rahat durmazsa vururuz" açıklamaları, Yunanistan’ın ABD’li dostlarını rahatsız etti. Türkiye karşıtlığıyla tanınan ABD’li Senatör Bob Menendez, bir kez daha sahneye çıktı.

ABD Senatosundaki konuşmasında Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan Menendez, Erdoğan’ın Rusya ve İran liderleriyle çekilmiş fotoğrafını göstererek, ABD ve uluslararası toplumu, Türkiye’ye karşı somut adımlar atmaya çağırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez'in, Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Menendez'in iddialarının uluslararası hukuktan ve gerçeklerden yoksun" olduğunu belirten Kılıç, “sanırım FETÖ’den sufle alıyor” dedi.

Kılıç, Menendez'in, Yunanistan ile gerilimi ve sözde Ermeni soykırımı iddialarını Türkiye’ye karşı kullandığını söyledi.

New Jersey senatörü ve ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez, ABD’de Yahudi, Ermeni ve Rum lobileriyle olan yakınlığı ile ün salmış bir isim…. Menendez, en çok Türkiye karşıtı söylemleriyle gündeme geliyor. Türkiye-Yunanistan gerginliğini artırmaya dönük açıklamalar yapan Menendez, taraftarlığını yasal sınırları tanımadan yapıyor. Senatöre finansman ve destek sağlayanlar arasındaysa bölgeden çıkar sağlamaya çalışan lobiler bulunuyor.

ABD'li senatör, Türkiye’ye F-16 verilmemesi için ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a mektup gönderen grubun başını çekiyor. Ayrıca, Türk İHA ve SİHA’larını “tehlikeli ve istikrarsızlaştırıcı” olarak niteleyerek, Biden’a Türkiye’nin SİHA satışlarını engelleme çağrısı yapmıştı.

Bob Menendez, sözde Ermeni Soykırımını kabul ettirmeye yönelik attığı adımlarla da gündeme geldi. 2019'da ABD Senatosunda kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı karar tasarısını hazırlayan iki senatörden biriydi. Biden'ın geçen yıl ilk kez sözde "Ermeni Soykırımı" ifadesini kullanmasındaki başrol de yine Menendez'e ait…

Bob Menendez Akif Çağatay Kılıç fetö