Aliyev ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Zengilan Havalimanı'nı açtı

Ermenistan işgalindeki topraklarını kurtaran Azerbaycan, Karabağ’ı yeni ulaşım hatlarıyla canlandırmaya devam ediyor. Zengilan Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Zengilan Havalimanı’yla Zengezur koridoruna bir adım daha yaklaşıldı.

Azerbaycan'ın Ermenistan’ın işgalinden kurtardığı Karabağ, inşa edilen yeni ulaşım olanakları sayesinde günden güne daha da canlanıyor.

Fuzuli Havalimanı'nın ardından bölgedeki ikinci havalimanı olan Zengilan Uluslararası Havalimanı da hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zengilan Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu.

Açılış töreninde kurdeleyi Erdoğan ve Azerbayan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev birlikte kesti. Erdoğan ve Aliyev'e havalimanının sembolik anahtarları takdim edildi.

İki lider, daha sonra Cebrayıl'a geçerek, burada Dost Agropark Zengilan Akıllı Tarım Köyü Projesi'nin ilk etabının açılışını yaptı. Ayrıca Kumlak Tren İstasyonu'nun temel atma törenine katıldı.

Erdoğan ve Aliyev, Cebrayıl’da basın toplantısı düzenledi. Azerbaycan'ın kalkınma hamleleri ile Karabağ'da destan yazıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm projelerde Azerbaycan'ın yanında olmaya hazırız" dedi.

Erdoğan, konuşmasında Karabağ’ın işgaline ve bölgedeki yıkıma yıllarca sessiz kalan Batı’yı da eleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de Türkiye-Azerbaycan dostluğuna vurgu yaptı.

Zengilan Uluslararası Havalimanı’yla Zengezur koridoruna da bir adım daha yaklaşıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in açıklamalarında sık sık gündeme getirdiği "Zengezur koridoru", bölgede önemli bir ulaşım hattı olarak öne çıkıyor.

Nahçıvan ile Azerbaycan arasındaki 43 kilometrelik mesafe, Zengezur koridoru olarak adlandırılıyor. Koridorun açılmasıyla Azerbaycan ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında direkt bağlantı sağlanmış olacak.

Zengezur koridoru, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki mesafeyi de kısalıyor. Ankara’dan başlayan demir yolu hattı Kars’a, oradan da Nahçıvan’a geçiyor. Zengezur koridoru da burada devreye giriyor. Koridorun açılmasıyla birlikte inşa edilecek demir yolunun Kars, Tiflis, Kars güzergahını takip eden hattan daha kısa olması bekleniyor.

aliyev Azerbaycan