Akar ABD sorusuna “Takip ediyoruz” demekle yetindi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yıllık değerlendirme toplantısında konuştu. Akar, ABD’nin adalar savaşına hazırlanıp hazırlanmadığına yönelik soruya “Takip ediyoruz” demekle yetindi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Akar, toplantıda bakanlığın yıllık faaliyetlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Akar, Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Yakup Aslan’ın ABD donanmasının, Kaliforniya'da yaptığı Çelik Şövalye-2023 Tatbikatıyla ilgili sorusuna yanıt verdi. Akar, ABD’nin adalar savaşına hazırlanıp hazırlanmadığına yönelik soruya “Takip ediyoruz” demekle yetindi.

Milli Savunma Bakanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılmasına ilişkin de mesaj verdi:

- Kıbrıs bizim milli meselemizdir. Kıbrıs konusunda egemen eşit, bağımsız iki devletten bahsediyoruz. Artık mesele bu devletin kurulması değil, kurulmuş olan bu devletin tanınması meselesidir.

"GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ NATO"

Hulusi Akar, Yunanistan’ın NATO tatbikatında görev yapan TSK uçaklarına yönelik tacizlerine de tepki gösterdi. NATO’nun açık kapı politikasını desteklediklerini vurguladı:

NATO'nun en önemli üyelerinden biri Türkiye. Türkiye'nin güçlü olması demek bu aslında, mantık olarak. Birtakım sudan bahanelerle olaylar hep geliştiriliyor. Onun için unutmayın güçlü Türkiye, güçlü NATO, güçlü İttifak.

ABD’nin Yunanistan’daki askeri yığınağına da dikkat çeken Milli Savunma Bakanı, Dedeağaç'ın LNG ve lojistik merkezi olarak planlandığını belirtti. Akar, anlatılanın aksine 9 ABD üssünün farklı şekilde kullanılabileceğini kaydetti. “O zaman takip edip, tedbirini alacaksınız" yanıtını verdi.

Bakan Akar, terörle mücadelede açılım sürecinin bittiği tarihi milat olarak ele aldı.

- Çözüm sürecinin bittiği tarihten bugüne kadar yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 37 bin 285, bu yılın başından itibaren ise 3 bin 982 terörist etkisiz hale getirilmiştir.
nato abd kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti hulusi akar