ABD'den Ankara'ya tahıl koridoru ziyareti

ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir heyet, Ankara’ya geldi. Türkiye-ABD Üst Düzey Savunma Grubu Toplantısı, Milli Savunma Bakanlığı'nda yapıldı. Bakan Akar, 19 Kasım'da süresi dolacak olan tahıl girişiminin uzatılması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

ABD'den Ankara'ya tahıl koridoru ziyareti
ABD’den Ankara’ya tahıl koridoru için bir heyet geldi.

ABD’den Ankara’ya tahıl koridoru için bir heyet geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi katılımıyla videokonferans toplantısı yapıldı. Akar, ABD Savunma Bakanlığından bir heyetin Türkiye'ye geldiğini belirtti. Akar, “Türkiye-ABD Üst Düzey Savunma Grubu Toplantısı bugün Milli Savunma Bakanlığı'nda yapılıyor” dedi.

Bakan Akar, toplantıdaki konuşmasında 19 Kasım'da süresi dolacak olan tahıl girişiminin uzatılması konusunda çalışmaların sürdüğünü de kaydetti. Akar, “Tahıl inisiyatifi sadece tahıl sevkiyatı değil tarafların görüşmeler yoluyla bazı sorunları çözebileceğine de güzel bir örnek teşkil etmekte” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı, 29 Ekim’de tahıl koridorunun askıya alındığı, 2 Kasım’da ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla koridorun faaliyetlerine devam ettiğini de işaret etti.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan gelen heyetle yapılan görüşmelerde F-16 konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

milli savunma bakanı hulusi akar Türk Silahlı Kuvvetleri tahıl koridoru abd