ABD, Türkiye'nin Şam ile yakınlaşmasından rahatsız

Türkiye-Suriye yakınlaşması, Amerika’yı panikletti. ABD’nin Suriye’den sorumlu diplomatı Ethan Goldrich, Ankara-Şam normalleşmesine kesinlikle karşı olduklarını açıkladı. Suriye’den çekilme planlarının olmadığı ifade eden Goldriç, ABD’nin terör örgütü PKK/YPG’ye desteğini de bir kez daha yineledi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
ABD, Türkiye'nin Şam ile yakınlaşmasından rahatsız

Liderlerin karşılıklı açıklamalarıyla hız kazanan Türkiye-Suriye normalleşme süreci, ABD ve terör paydaşlarını rahatsız etti.

PKK ile birlikte Suriye’nin kuzeyini işgal eden ve petrollerini yağmalayan Amerika'dan, "Şam ile normalleşmeye kesinlikle karşıyız" açıklaması geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığının Yakın Doğu İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ethan Goldrich, Rudaw'a verdiği röportajda, Ankara-Şam yakınlaşmasının Washington'da yarattığı paniği bu sözlerle ifade etti.

Suriye'de, ABD adına petrol sahalarının yüzden 70'inden fazlasını işgal eden terör örgütü PKK/YPG, Suriyelilerin yılda 2,5 milyar dolarlık petrolünü gasbediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın, bölücü terörle ortak mücadele temelinde karşılıklı iş birliği mesajları vermesinin ardından artık iki liderin yüz yüze görüşmesi gündemde...

Erdoğan ve Esad'ın görüşmesi, Türkiye-Suriye ilişkilerinin yeniden ivme kazanması ve ABD-PKK terör ittifakı'nın bölgeden çıkarılmasının önemli adımı olarak değerlendiriliyor.

abd türkiye suriye