AB Erdoğan ve Putin arasındaki işbirliğinden rahatsız

Avrupa Birliği, Türkiye-Rusya yakınlaşmasından rahatsız… Avrupa Birliği Dış ilişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmama politikasının, giderek artan bir endişe kaynağı olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği, Türkiye'ye yönelik Rusya baskısını artırmaya başladı. Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu'na, Türkiye-Rusya yakınlaşmasına dikkat çeken bir mektup gönderdi.

“RUSYA İLE YAKIN ORTAKLIK RAHATTSIZ EDİCİ”

Borrell mektubunda, Türkiye'nin, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarına katılmama politikasının, "giderek artan endişe kaynağı" olduğu ifadelerine yer verdi:

Türkiye'nin de dahil olduğu Gümrük Birliğine atıfta bulunan Borrel, Avrupa Birliği ürünlerinin serbest dolaşımı nedeniyle yaptırımların delinebileceğini ileri sürdü. Türkiye’den, Rusya’ya yönelik politikasını değiştirmesini ve Avrupa Birliği’nin yaptırım kararlarına uymasını istedi.

Türkiye’nin Ukrayna'daki savaşa ve Batı'nın Moskova'ya yönelik sert yaptırımlarına rağmen Rusya'yla yakın ortaklık sürdürmesi rahatsız edici bir durum.. Gümrük birliği içerisinde yer alan Türkiye ile Rusya arasında derinleşen ekonomik bağların, Moskova'nın yaptırımları atlatmasına katkı sunacağından endişe ediyoruz. Türkiye dahil bütün aday ülkelerden, kararlaştırılan önlemlere uymalarını bekliyoruz.

Borrell, Avrupa Birliği’nin beklentilerini Ankara’ya birçok kez ilettiğini ve bunu her düzlemde dile getireceğini söyledi.

rusya türkiye erdoğan Putin