Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki uyardı: "O iller için vakit doldu!"
Depremlerin sık sık meydana geldiği ülkemizde, deprem uyarıları ardı ardına geliyor. Geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan depremden sonra birçok deprem bilimci, Türkiye'nin riskli fay hatlarına dikkat çekiyor. Deprem riski yüksek olan 18 il açıklandı.
Depremlerin sık sık meydana geldiği ülkemizde, deprem uyarıları ardı ardına geliyor. Geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan depremden sonra birçok deprem bilimci, Türkiye'nin riskli fay hatlarına dikkat çekiyor. Deprem riski yüksek olan 18 il açıklandı. Peki, deprem riski yüksek olan iller hangileri ve Marmara depremi yakın mı? İşte deprem bilimcilerin bu konudaki açıklamaları:
Japon deprem uzmanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, 6 Şubat depreminden sonra yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. "2019 yılından sonra Türkiye'de ara sıra 4 ve 5 şiddetinde depremler olmaya devam ediyor.
Bu, büyük bir depremin habercisi olarak değerlendirilmemeli, ancak dünya genelinde bir deprem hareketliliği var," diyen Moriwaki, Türkiye'de dört kritik bölgeye işaret etti.
Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki,6 Şubat depreminden sonra yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. "2019 yılından sonra Türkiye'de 4 ve 5 şiddetinde depremler ara ara olmaya devam ediyor. Bu büyük depremin habercisi olarak söylenemez ama dünya genelinde bir deprem hareketliliği var." şeklinde açıklamalarda bulunan Moriwaki Türkiye'de 4 kritik bölgeyi işaret etti.
4 BÖLGE İÇİN KRİTİK UYARI
Deprem uzmanı Yoşinori, 4 bölge için deprem uyarısında bulunarak, özellikle İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir'de deprem beklenildiğini söyledi.
Ege Bölgesi'nde, 7'nin üzerinde deprem beklemediğini söyleyen Moriwaki, Ege'nin diğer bölgelere nazaran fay hattının ince ince kısa ve yatay olduğunu da belirtti.
KÜÇÜK DEPREMLER BÜYÜK DEPREMİN HABERİCİSİ Mİ?
Moriwaki'nin uyarıları şu şekilde:
- Gemlik'te meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Konya, Malatya gibi bölgelerde de aralıklarla depremler oldu. Bu depremler, büyük bir sarsıntının öncüleri olabilir. Güney ve kuzey fay hatları birbirini tetikliyor.
- Özellikle Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova gibi yerlerde 7 üzerinde bir deprem riski bulunuyor. Bandırma bölgesinde küçük ama sık depremler yaşanıyor. Bunlar büyük bir depremin işaretçisi olabilir.
Açıklamalarıyla Çanakkale bölgesine dikkat çeken deprem uzmanı Bu bölgede günde 20-30 kere küçük depremler oluyor ama ileride büyük bir deprem olabilir. Çanakkale tarafında tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yaşanan küçük depremler olabilecek büyük depremlerin önüne geçmiyor" şeklinde konuştu.