Gökyüzü Gözlem Etkinliği Bursa Uludağ'da başladı: Bakan Kacır'dan Ulusal Kanal'a özel değerlendirmeler

Gökbilim ve uzay meraklılarının heyecanla beklediği Gökyüzü Gözlem Etkinliği Bursa Uludağ'da başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Gökyüzü Gözlem Etkinliği Bursa Uludağ'da başladı: Bakan Kacır'dan Ulusal Kanal'a özel değerlendirmeler

15 bine yakın başvuruyla etkinlikte rekor kırıldığını söyleyen Bakan Kacır, hedefin Türkiye'nin kendi imkanlarıyla bir uzay istasyonu açması olduğunu vurguladı:

"Türkiye bir gün kendi uzay limanından kendi roketlerini kendi uydularını fırlatmasını türk gençliği sağlayacak biz buna inanıyoruz."

Düzenlenen etkinliğe Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Türkiye'nin ilk astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever de katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin uzay hedeflerini Ulusal Kanal'a anlattı:

"Uluslararası Uzay istasyonunun yenileme projesi var. Bu yeni projesi Türkiye olarak dahil olmayı amaçlıyoruz. Bazı bileşenlerini Türkiye'de üretmeyi amaçlıyoruz. Bunları yapabilecek bir ülke Türkiye savunma sanayinde havacılıkta uydu uzay teknolojilerinde önemli mesafe kat etmiş bir ülke dolayısıyla."

Bu yıl rekor katılımın geldiğini ifade eden TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, etkinliğin ayrıntılarını paylaştı:

"Türkiye'nin 81 ilinden başvuru aldık. Bir yaşından 71 yaşına kadar iki gün onlarla karşılaştık. Türkiye'nin elindeki en önemli güç insan ve bu insan kaynağımızda her yıl gelişerek devam ediyor. Burada 39 tane teleskopumuz var. Tüm gece boyu başında da 50 tane genç astronomuz var. onlara ne kadar çok soru sorulursa o kadar çok mutlu oluyorlar."

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

mehmet fatih kacır gözlemevi