Bayraktar AKINCI'dan TOLUN ile başarılı atış

Milli TİHA Bayraktar AKINCI, TOLUN Minyatür Bomba ile yapılan test atışında hedefini tam isabetle vurdu. Milli olarak geliştirilen TOLUN böylece ilk defa bir insansız hava aracı platformunda test edildi.

Bayraktar AKINCI'dan TOLUN ile başarılı atış
AA

Bayraktar AKINCI, TOLUN ile başarılı atış yaptı. Hedefini tam isabetle vurdu. Bayraktar AKINCI TİHA’ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin uyumu başarıyla sürüyor. Bu kapsamda ASELASAN tarafından geliştirilen TOLUN Minyatür Bomba ile yapılan test atışı başarıyla tamamlandı.

Bayraktar AKINCI, Tekirdağ, Çorlu Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden gövde altında taşıdığı 4 adet Minyatür Bomba ile havalandı. Konya, Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Merkezi’ne doğru yol aldı.
Burada Bayraktar AKINCI TİHA’dan, milli mühimmat TOLUN Minyatür Bomba başarıyla ateşlendi. GPS/INS güdümü sayesinde 26 bin feet irtifadan, 30 kilometredeki hedefini tam isabetle vurdu. TOLUN böylece ilk defa bir insansız hava aracı platformunda test edildi.

2022 yılı itibarıyla Bayraktar, TB2 SİHA’lar için 25 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 5 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı.

akıncı