Türkiye'nin Oscar adayı filmi belli oldu

Bu yıl Türkiye'nin Oscar adayı, ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmi oldu. Y

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Oscar adayını, "Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini üstlendiği 'Hayat' filmi, Türkiye'nin 'En İyi Uluslararası Film Oscar' adayı olarak seçilmiştir. Bakanlığımız tarafından da desteklenen bu filmimize Oscar yolculuğunda başarılar dileriz." ifadeleriyle duyurdu.

HAYAT FİLMİ HAKKINDA

Zeki Demirkubuz'un yönettiği filmde başrolleri Miray Daner ve Burak Dakak paylaşıyor.

Film, babasının zorlamasıyla nişanlanmak zorunda kalan Hicran'ın evden kaçmasını konu alıyor. Nişanlısı Rıza, Hicran’ın bu durumu başlangıçta pek önemsemez, ancak zamanla bu durum onu rahatsız etmeye başlar ve Hicran’la yüzleşmeye karar verir. Hicran'ı sadece bir kez görmüş olan Rıza, onun peşinden İstanbul’a gidip uzun bir arayışa çıkar.

Filmin oyuncu kadrosunda Cem Davran, Umut Kurt, Melis Birkan, Osman Alkaş, Ozan Dağara, Doğu Demirkol, Kayhan Açıkgöz, Muttalip Müjdeci, Seyit Nizam Yılmaz, Berfun Başel, Hande Özen, Özlem Türkad ve Caner Cindoruk da yer alıyor.

Ayçiçeği üretiminde fiyat artışı: KARADENİZBİRLİK’ten 19 bin liralık ön alım fiyatı Yurt İstanbul'da sağanak etkili oluyor Yurt Antalya'da silahlı kavga Yurt Su kesintisi tam 9 saat sürecek! Yurt