Türkiye'nin en çok suç işlenen şehirleri hangisi? TÜİK açıkladı!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Türkiye'de suç oranı en yüksek 5 şehir belirlendi. 2022 yılı verilerine göre hazırlanan bu listede, en yüksek suç oranına sahip şehirlerin tamamının Batı bölgesinde yer alması dikkat çekti. İşte suç oranı en yüksek şehirler...

Abone ol

Türkiye'de suç oranı en yüksek şehir hangisi? Hangi şehirler diğerlerine göre daha tehlikeli? Vatandaşlar bu soruların yanıtlarını ve sebeplerini merak ediyor.

TÜİK'in paylaştığı veriler, "daimi ikametgah ve suç türüne göre ceza infaz kurumuna giren hükümlüler" başlığı altında açıklanıyor. Yaralama, hırsızlık, dolandırıcılık, cinayet, cinsel suçlar, uyuşturucu suçları, trafik ihlalleri ve daha birçok suçun yer aldığı verilere göre hazırlanan raporda, suç oranı en yüksek 5 il belirlendi. Peki, bu şehirler hangileri?

SUÇ ORANI EN YÜKSEK ŞEHİRLER

Not: Haritada pembe renkle gösterilen şehirler suç oranının en düşük olduğu 5 ili, koyu renkle gösterilen şehirler ise en yüksek suç oranına sahip 5 ili ifade ediyor.

Aksaray - Yüz binde 838
Antalya - Yüz binde 847
Çorum - Yüz binde 871
Denizli - Yüz binde 902
Aydın - Yüz binde 970

Kızılay'da bomba paniği mi? Emniyet'ten açıklama Yurt DEM'li belediye önce işten attı şimdi alım yapıyor Yurt Yarım saatte 4 kişi bıçaklandı, saldırgan aranıyor Yurt Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz şehit oldu Yurt