Terör mağduru 136 aile yeni evlerine kavuştu

Şırnak'ta terör mağduru 136 aile, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından terör mağdurları için yapılan Yeşilyurt Mahallesi ve etap dışı kalan konutların kura çekimi yapıldı.

Abone ol

İl Müdürü Hakkı Turğut, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağı döneminde yaşanan terör olayları nedeniyle evleri yıkılan ve zarar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan konutların kura çekimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Turğut, "2016 yılında meydana gelen terör olaylarında evleri yıkılan vatandaşlarımıza toplamda 10 bin 443 konut inşa edildi. Yeşilyurt Mahallesi'nde etap dışı kalan 136 hak sahibi için bugün noter huzurunda kura çekimini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın konutlarına sağlık ve huzur içinde yerleşmelerini temenni ediyorum. Kurada dairelerini alacak hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Turğut ayrıca, kurada isimleri çıkan vatandaşların gerekli resmi evraklarını tamamlamalarının ardından konutlarına yerleşebileceklerini sözlerine ekledi.

Art arda depremler oluyor! Naci Görür'den kritik uyarı Yurt Ajda Pekkan konserinde ateş püskürdü: "Bir daha gelmeyin!" Yurt İshak Paşa Sarayı yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası Yurt Türkiye'de en çok tercih edilen bebek isimleri belli oldu! Yurt