Sürücüler dikkat! Otoyol cezalarında kurallar değişti

Otoyol ücretlerini ödemeden geçen araç sahipleri için yeni düzenlemeler yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre, otoyol cezalarının tebliğ edilmesi zorunluluğu kaldırıldı. Bu değişiklikle, sürücüler cezalarını bilmeden icra takibine alınabilir. Peki, bu durumda sürücüler ne yapmalı?

Abone ol

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Hizmetleri Hakkında Kanun’a uyumlu hale getirilen yönetmelikte bazı yenilikler getirildi. Yeni düzenlemeye göre, cezaların tebliğ edilip edilmediğine bakılmaksızın uygulanacağı kararlaştırıldı. Önceden devlet otoyollarında tebliğ yapılmasına rağmen özel sektör tarafından bildirim yapılmıyordu. Şimdi ise, geçiş ücretini 15 gün içinde ödemeyenler ve 45 gün içinde ödeme yapacak olanlara, geçiş ücretinin 4 katı yerine 1 katı kadar ceza uygulanacak.

Tebliğ yapılmadan borç tahsil edilmesi durumunda sürücüler ne yapabilir? Uzmanlar, cezaların sürücülere tebliğ edilmesini talep etmeleri gerektiğini belirtiyor; aksi takdirde borç tahakkuk ettirilemez. Plaka sahiplerine SMS yoluyla bildirim yapılabilir ve cezasız ödeme süresi tebliğ tarihinden itibaren başlar. Tebliğ edilmeyen borçlar için önce itirazda bulunulabilir ve ardından ödeme yapılabilir. Ayrıca, durumu çözmek için Tüketici Hakem Heyetlerine başvurulabilir.

O üniversitede skandal: Tarikat propagandası yapıldı Yurt Türkiye'de havası en kötü 5 il belli oldu! Yurt Kastamonu'da polise saldırı Yurt Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil bin 588 terörist etkisiz hale getirildi Yurt